Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

Dit voorstel is afgewezen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Parkeerbeleid Spaarndammerbuurt

Door Siert Ploeg van der
15 juli 2018
De Stem van West   |   1 oktober 2018 11:43

In de vergadering van de stadsdeelcommissie op 25 september 2018 is dit plan besproken. De stadsdeelcommissie herkent zich zeker in het beeld van eenzaamheid onder ouderen en het zou zeker kunnen helpen als mensen gemakkelijker bezoek kunnen ontvangen. Er zijn al een hoop initiatieven rondom eenzaamheid. Zo bestaat er bijvoorbeeld een kraskaart voor mensen van 65+ zodat zij bezoekers kunnen ontvangen met 50% korting. Wel wordt erkend dat de communicatie omtrent deze initiatieven beter kan en dat het gebruik van de kraskaart veel makkelijker moet. De stadsdeelcommissie gaat verder in gesprek met Siert om met hem te kijken wat hieraan gedaan kan worden en wat er al gedaan wordt, maar het plan zoals hier gepresenteerd is afgewezen.

Een gelegenheid om oudere bewoners met de auto te bezoeken, geef de bewoners van 70 jaar en ouder een parkeerkaart. Nwe garage Tasmanstraat

De oudere bewoners vereenzamen zo, familie leden komen niet meer vanwege dat betaald parkeren. Maak voor de oudere bewoners een uitzondering en sluit ze niet op. Van daar dat het huiskamer project ook door moet gaan.

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan of oproep in!

Argumenten

Argumenten voor

Bernadette Stokman | 31 juli 2018 13:44

Omdat het dan minder kostbaar wordt om de ouderen te bezoeken. Het maakt de drempel dan ook lager voor de bezoekers. De ouderen moeten niet vereenzamen zij kijken altijd uit naar de bezoeken. Ook moeten de ouderen zelf kunnen parkeren en hun vrienden kunnen bezoeken, ze zijn niet allemaal goed ter been.

peter flens | 31 juli 2018 16:10

denk ook eens aan de oudere Amsterdammers.

Michiel van der Ros | 2 augustus 2018 10:28

Er is voldoende plek in de Pontsteiger.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Rob Brink | 2 augustus 2018 11:19

Eenzaamheid is niet iets wat alleen speelt bij ouderen, dit is van alle (leef)tijden. Het voorstel voor een parkeerkaart voor bezoekers is goed, maar moet niet aan leeftijd gebonden zijn.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.