Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

Dit voorstel is in behandeling

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit voorstel wordt uitgevoerd. Lees op deze pagina over de voortgang.

Duurzame speeltuin die ook voor oudere kinderen interessant is in het Erasmuspark

Door Susanna Fontein
19 oktober 2018
De Stem van West   |   7 februari 2019 15:12

6 november 2018
Het plan is besproken tijdens de vergadering van de stadsdeelcommissie van 6 november. Afgesproken is te onderzoeken of de speeltuin in het Erasmuspark ook voor oudere kinderen moet worden ingericht. Ook is toegezegd dat de inrichting van de speelplek wordt bekeken en welke verbeteringen er aan de huidige inrichting kunnen worden gedaan. 

In het Erasmuspark zou ik de bestaande speeltuin willen uitbreiden, zodat deze ook interessant wordt voor oudere kinderen.

De speeltuin is nu met name interessant voor jongere kinderen. Het zou fijn zijn als hij ook voor een bredere doelgroep interessant zou kunnen worden. Daarnaast denk ik dat de speeltuin wel een upgrade verdient voor alle gebruikers. Ik denk hierbij ondermeer aan meer gebruik van natuurlijk materiaal (hout) en meer speelmogelijkheden.  Op deze manier is het voor ouders van wat oudere kinderen ook interessant om naar het Erasmuspark te gaan en hun kinderen daar buiten te laten spelen. Mogelijk kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meehelpen om deze uitbreiding te realiseren. 

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan of oproep in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Naomi Nagtegaal | 19 oktober 2018 15:55

ontdekken, vallen, opstaan, nieuwschierigheid prikkelen, spelen, proeven van de natuur. Welk kind wil dat niet. Jong, ouder en oud! Het park heeft de ruimte en de potentie.

Reageren
Marije Wiggers | 19 oktober 2018 20:28

Goed idee; iedereen wil hier komen en Terrasmus is fijn. Er is een groot grasveld wat hiervoor alle ruimte biedt.
Misschien kunnen meteen de bomen aan de waterkant vd Mercatorstraat gekapt of flink teruggebracht worden want die blokkeren nu de zon (dus warmte) in t voor/najaar de speeltuin en de lichtinval in die woningen.

Reageren
merel zonne | 20 oktober 2018 10:54

Voor mijn 10 jarige is er niets in de speeltuin te beleven , wij gaan dus elders terwijl het vrijwel oversteken voor ons is. Wij missen iig lekkere schommels en een skateruimte, dochter wil een trampoline ( die in de grond geplaatst zijn) iets met water wat het dan ook echt doet, een lange tokkelbaan vanaf een heuvel, uitdagens klimtoestel met touwenladders enz. Voor mij graag een beter bankje :-)

Reageren
Sjoerd de Groot | 22 oktober 2018 09:15

er in de buurt niet veel speeltuinen zijn die ook leuk zijn voor wat grotere kinderen. Plan west is in het weekeinde dicht. Hoe vaker de kinderen naar buiten kunnen hoe beter. Het lijkt me dan ook een heel goed idee om de speeltuin in het park aan te passen of uit te breiden.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Iris Jager-de Vries | 23 oktober 2018 17:27

Ik ben erg fan van de zandbak in het Erasmuspark, en inderdaad, mijn oudste wordt binnenkort 'te oud'. Even verderop is een ontzettende mooie speeltuin geschikt voor alle leeftijden: het Wachterliedplantsoen. Persoonlijk vind ik het Wachterliedplantsoen ook een betere afspiegeling van de buurt ten opzichte van de zandbak in het Erasmuspark. Dus kom vaker spelen in het Wachterliedplantsoen voor een beter gemengde buurt: jong geleerd is oud gedaan!!

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.