Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

Dit voorstel is in behandeling

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit voorstel wordt uitgevoerd. Lees op deze pagina over de voortgang.

Vervanging Ondergrond Denfit Streetworkoutpark Westerpark

Door Kije Brinkhoff
3 mei 2019

Vervanging ondergrond van het Denfit Streetworkoutparkje in het Westerpark, voor een gebruikersvriendelijke en aangenamere training

Wekelijks/dagelijks train ik samen met een hoop andere fanatieke buitensporters in het Denfit outdoor trainingspark in het Westerpark. Het is een geweldige plek en er staat mooie apparatuur. Echter wordt er naar mijn mening minimaal gebruik gemaakt van de ruimte die er in het trainingsparkje is, dit vanwege de oncomfortabele ondergrond.
De houtsnippers, die als ondergrond fungeren, komen vaak ter sprake met mensen die ook aan het trainen zijn. Het geeft een onprettig gevoel bij bijvoorbeeld grondoefeningen. Daarnaast hoor ik mensen klagen over de stof die opwaait bij droge zomerse dagen en is het juist modderig bij regenachtige dagen. 
 
  • Graag zou ik het idee willen opperen om in plaats van de houtsnippers een andere grondlaag te plaatsen. Bijvoorbeeld kunstgras of rubbertegels of eventueel een nog duurzamere oplossing dat binnen de mogelijkheden past.
 
Als ik kijk naar hoe intensief het parkje gebruikt wordt door buitensporters, kan dit naar mijn mening een hele mooie investering voor de buurt zijn.

Wanneer de ondergrond vervangen kan worden door een zachtere en gebruikersvriendelijke onderlaag kan het één van de beste trainingsparkjes van Amsterdam worden!
 

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan of oproep in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Con Struijs | 5 mei 2019 15:20

Alleen al voor de veiligheid bij vallen e.d. zou een andere ondergrond gewenst zijn. En juist veiligheid moet bij sporten centraal staan.

Reageren
Maarten de Jong | 8 mei 2019 16:38

Ik ben voor, want het is een duurzame oplossing (onderhoud van de huidige ondergrond is duur) en het verhoogt de veiligheid voor sporters. Daarnaast kan de grond dan ook worden gebruikt voor oefeningen, dat is nu niet het geval.

Reageren
Roca Ter Haar | 28 mei 2019 14:57

veiligheid moet bij sporten centraal staan.

Reageren
Djoea Van Zanten | 13 juni 2019 05:48

Ik ben voor want de veiligheid tijdens sporten is belangrijk. De huidige ondergrond is erg blessure gevoelig, zeker wanneer het druk is geweest en de ondergrond los ligt.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Jan Mooren | 17 juli 2019 16:05

Het is een erg natuurlijke plek en het zou een verspilling zijn van belastinggelden om het nu al weer aan te passen. Momenteel een prima plek om te trainen.

Reageren
Joke Hoed | 14 oktober 2019 18:11

Kunstgras is niet milieuvriendelijk, zeker niet als er rubbergranulaatkorrels op gestrooid worden. Ik ben het eens met een fijnere ondergrond maar wel van natuurlijk materiaal.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.