Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Kruispunt veiliger in west

Door Chantalle Brandenburg
24 september 2019

Op de Dr H colijnstraat word er hard gereden het is erg onveilig om als fietser of voetganger bij de kruising albardagracht over te steken.

Ik moet helaas vaak het fietspad oversteken aan de Dr H Colijnstraat wat naast een auto weg ook nog eens twee fiets paden heeft. Voordat je op het kruispunt komt kom je een fietspad tegen waar je niet op kan staan omdat anders de fietsers er niet door kunnen, maar blijf je voor dit fietspad staan dan heb je weinig overzicht of er auto's aan komen en hoe hard deze aankomen. Daar naast word er erg vaak te hard gereden op de Dr H colijnstraat. Ook heb ik heb wel eens vaker gehad dat ik als voetganger wilde oversteken ik bijna voor mijn voeten gereden word als ik halverwege het kruispunt ben. Ik moet dan heel snel door lopen of halverwege het kruispunt op de auto weg stil staan wachten tot dat de racende auto voorbij is. Ik vind dit zelf erg gevaarlijk en het zou voor mij en misschien ook wel voor andere mensen in deze wijk erg fijn zijn als dit kruispunt veiliger zou worden voor zowel fietsers scooters en voetgangers. Misschien is het een idee om net zoals verder op de Dr H colijnstraat een zebrapad aan te leggen. Of iets te doen met stoplichten voor het fietspad.

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan of oproep in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten voor.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Peter Eijking | 9 november 2019 11:56

Tegen. Colijnstraat ligt in Geuzenveld, stadsdeel Nieuw-West en niet zoals op het kaartje langs de Erasmusgracht in Bos en Lommer

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.