Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Trottoirverbreding Nassaukade

Door Ricardo van Ewijk
9 maart 2020

Maak een trottoirverbreding aan de westzijde van het kruispunt Rozengracht/De Clerqsraat. Voor meer oversteekveiligheid.

Maak een trottoirverbreding aan de westzijde van het kruispunt Nassaukade-Rozengracht/De Clerqstraat. Dit voor meer veiligheid bij het wachten en oversteken.

Plan:
Zoals is te zien op de foto is er een extra wachtruimte voor voetgangers tussen de weg en het fietspad. Misschien kan er ook een plantenbak of een boompje geplaatst worden zodat automobilisten hier omheen rijden.

Hoe te realiseren:
Dit kan simpel gemaakt worden met pionnen en misschien wat kleur op de grond. Zodat het duidelijk is dat voetgangers daar kunnen wachten om over te steken.

Voordelen:
Dit zou een stuk fijner en veiliger voelen voor voetgangers. Ook omdat deze stoplichten snel weer op rood gaan en je hierdoor dus sneller aan de overzijde bent. Vooral voor ouderen en mensen in een scootmobiel of rolstoel zou dit fijn zijn.

Toekomst:
Mocht dit project goed bevallen dan zou de Gemeente dit kunnen toepassen in de plannen als er werkzaamheden komen aan dit kruispunt. 

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan of oproep in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten voor.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.