Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

Je kunt nu op dit voorstel stemmen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Nog 15 dagen om te stemmen

iconische buitensportplaatsen

Door Manos Alexandrou
18 mei 2021

gebruik van verloren ruimte onder bruggen en snelwegen om unieke kunst- / sportplekken te creëren voor de lokale bevolking en daarbuiten

Veel steden over de hele wereld claimen de verloren buitenruimte voor sport en kunst. Van de basketbal in Pigalle Parijs tot de Waterfront-schors in Brisbane, Australië, grote steden investeren in sport- / kunstruimtes die duizenden likes krijgen op sociale media en een enorme bekendheid krijgen. Kunstenaars toveren rauwe en lege ruimtes om tot levende trainingsplekken voor jong en oud.
Tijdens deze covid-periode misten we allemaal de training in de sportschool en realiseerden we ons dat de open sportscholen in de stad oké zijn, maar wat gebeurt er als het de hele tijd regent en je ze niet kunt gebruiken?
In Amsterdam West hebben we veel ruimte onder de A10 en het spoor waar we overdekte sportscholen konden creëren waar het hele jaar door getraind kan worden. Tegelijkertijd is dit een kans om het te combineren met artistiek design en visueel aantrekkelijke ruimtes te creëren die niet alleen de amateursporters maar ook de mensen uit de rest van de stad zullen aantrekken om deze nieuwe kunst- / sportruimtes te bewonderen. Dit kan bewustwording en inkomsten genereren voor de lokale gemeenschap. Bos en lommer en de kolenkit bieden deze mogelijkheid om iets unieks te creëren en te bewijzen dat creativiteit niet alleen te vinden is in musea voor moderne kunst, maar ook onder een bescheiden kruising.

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan of oproep in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Diewertje Molier | 19 mei 2021 18:18

Gezondheid en buitenlucht zijn enorm belangrijk, sommige mensen kunnen een lidmaatschap niet betalen. Het is ook een ontmoetingsplek en moedigt mensen aan te gaan bewegen!

Reageren
Wilco Bos | 19 mei 2021 20:01

Helemaal mee eens. Sporten is belangrijk, en buiten sporten nog beter! Daarnaast wordt de ruimte onder de A10 en het spoor niet of nauwelijks gebruikt: zonde.
Als het dan ook nog een eye catcher locatie wordt, zet je Amsterdam West pas echt op de kaart!

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.