Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

Dit voorstel is afgerond

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit voorstel is uitgevoerd. Lees daar meer over op deze pagina.

Afgesloten speeltuin met kippen, konijnen en moestuintjes

Door Aphque Russell-de Graaff
9 februari 2017
De Stem van West   |   19 september 2017 11:23

Dit plan is op dinsdag 7 maart 2017 besproken tijdens de vergadering van het Algemeen Bestuur. Tijdens het gesprek in de bestuurscommissie bleek dat de plannen consequenties hebben voor de moestuintjes in de straat. Het verzoek aan de indiener van het plan Aphque Russell-de Graaff was om haar plan af te stemmen en verder uit te werken met de moestuinierders uit de buurt en betrokken ambtenaren.  In gesprekken die volgden bleek er geen gezamenlijk draagvlak te zijn in de buurt voor een kippenspeeltuin. Het stadsdeel heeft naar aanleiding van het gesprek in het AB maatregelen genomen tegen de vervuiling en hondenpoepoverlast door (tijdelijk) extra handhaving in te zetten en een extra prullenbak te plaatsen en de moestuinders aan te sporen de heggen laag te houden.

In dit memo is terug te lezen wat de eerste vervolgstappen waren na de bespreking van het plan in het AB:
https://west.notubiz.nl/document/5186096/1/Stavaza%20Stem%20van%20West%20Houtrijkstraat

De vergadering van 7 maart 2017 is hier terug te kijken: https://west.raadsinformatie.nl/vergadering/380766/Bestuurscommissie%20West%2007-03-2017

In het stuk Houtrijkstraat dat afgesloten is voor auto's een fijne plek maken waar de buurt samen kan komen en kinderen veilig kunnen spelen

In het stuk Houtrijkstraat (verlengde Assendelfsstraat) dat afgesloten is voor auto's is het altijd een grote poepbende. Het is inderdaad een straatje dat uitnodigt om je hond los te laten en te laten poepen zonder dat iemand het ziet. Ik vroeg me af of er animo is in de buurt om van dit stukje een kindvriendelijk binnenplein te maken met een afgesloten speeltuin met kippen en konijnen en behoud van een paar moestuinen, waar de hekken dichtgaan als de zon onder gaat. Waar de buurt samen kan komen en kinderen veilig kunnen rondrennen. Een beetje zoals het 'kippenspeeltuintje' in de Slootstraat in de Jordaan. 

Mochten er mensen tegen het idee zijn, omdat ze het (net als ikzelf) een fijne doorgang vinden, dan kunnen we kijken naar een optie om een voet-/fietspad te behouden buiten de speelzone om. Ruimte genoeg lijkt me.

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan of oproep in!

Argumenten

Argumenten voor

Subani Smit | 9 februari 2017 17:26

Op de hoek zaanstraat/spaarndammerdijk gaan de moestuinen weg en wordt er een flat neergezet. Een beetje compensatie voor dit leed is welkom! Meer groen in de stad en dieren die kunnen rondscharrelen is voor kinderen een goed voorbeeld.

Adi V | 9 februari 2017 21:07

Het is echt ontzettend belangrijk dat kinderen een fijne ruimte hebben om te spelen. Het is niet acceptabel dat hier constant rotzooi ligt als stront en gebruikte condooms - niemand wilt dat toch? Door een minimale investering te doen kan dit een uitstekende plek voor zowel kinderen als voetgangers worden. Ik zou in ieder geval meteen in de rij staan om hiermee te helpen, zodat dit een fijn gebied wordt voor mijn neefje en buurtkinderen!

Nina De Koning | 10 februari 2017 10:45

Kinderen verdienen een veilige, hele ruimte om dicht bij huis te kunnen spelen en leren over de natuur. Denk daarnaast aan de zeer gewaardeerde frissere lucht die wat extra groen in de buurt kan bieden

Inez 't Hart | 10 februari 2017 21:38

Een goed initiatief: zorg voor de eigen buurt met kwaliteit en toekomstwaarde! Leuk als kinderen veilig buiten kunnen spelen! Supergoed.

Elly Van greuningen | 11 februari 2017 16:22

Ik hoop dat het dan ook daadwerkelijk een leuke speeltuin voor de kinderen word.
Niet dat er weer opeens wat anders mee word gedaan .
Zoals Vrijesectorhuurwoningen .
En het zou ook leuk zijn voor de bewoners die in het bejaardentehuis wonen om daar te kunnen zitten.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Anne Klaasen | 12 februari 2017 10:47

Er lijkt mij genoeg voor kinderen in de Buurt: Jan Wolkers tuin, Suikerplein, Plein bij de Horizon. Kortom, er is genoeg te doen voor kinderen in de buurt. Dus hier nog een speeltuin bij lijkt mij teveel/ De moestuintjes moeten blijven, zeker nu er achter het Brediusbad gebouwd gaat worden. En als kinderen hier kunnen knuffelen met kippen en konijnen, prima, maar ook die kunnen heel goed poepen. En wie gaat dat opruimen? Maar wat er ook gebeurt het moet wel een openbare straat blijven.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.