Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Goedkope woningen

Door Paul Treanor
7 maart 2017
De Stem van West   |   24 augustus 2017 11:53

Beste Paul,

Dank voor je plan, helaas is het niet gelukt om in de 90 campagne-dagen boven de 100 stemmen uit te komen. Pas wanneer dat lukt kom je op een van de 3 de peildata in de volgende fase waar gekeken wordt welk 100+ plan de meeste stemmen heeft.

Je plan blijft echter beschikbaar op de site van Stem van West. Daarnaast ben je altijd welkom om in het Algemeen Bestuur over je plannen en ideeen te praten via de reguliere inspraak. Je kan je hiervoor opgeven via deze link.

Met vriendelijke groet,

Alex
de Stem van West

Bouw goedkope woningen voor mensen met een laag inkomen.

Het stadsbestuur van Amsterdam streeft naar een stad voor goedbetaalde hoogopgeleiden. Daarom werden goedkope woningen stelselmatig vervangen door dure woningen. Concurrentie op de woningmarkt drift de huren verder omhoog. Amsterdam dreigt onbetaalbaar te worden, in navolging van New York en Londen. De beste manier om dit tegen te gaan, is om goedkope woningen te bouwen, heel veel goedkope woningen. Dat kan op de plekken waar nu dure woningen gepland zijn.
“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan of oproep in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
W. Bij | 8 maart 2017 00:31

In de stad bouwen is duur. Zorg voor lagere lasten door minder vervoer (en beperking autobezit). Bouw daarom high-density: de compacte stad, waar wonen, werken, winkels, ontspanning dicht bij elkaar zijn. Niet per-sé hoogbouw, maar slimbouw.
50 jaar lang zijn inkomens telkens in %% gestegen. Daardoor is het verschil hoog-laag toegenomen. Verhoog lage inkomens sterk!

Reageren
ReindeR Rustema | 13 maart 2017 09:50

Goedkope woningen bouwen is moeilijk. Juist de woningen die al lang geleden zijn gebouwd (toen arbeid goedkoper was) en die al jarenlang geld hebben opgebracht zijn nu goedkoop. Eigenlijk wil je vooral bereiken dat wat nu dure (goede kwaliteit) nieuwbouw is, op den duur weer een goedkope woning wordt zodat er een goede balans blijft.

Reageren
Emma Lotte de Groot | 19 maart 2017 16:03

Een samenleving kan alleen goed functioneren als iedereen meedoet. Daarom moet je welvaart zoveel mogelijk verdelen. Een goede mix van dure en goedkope woningen draagt hieraan bij. Amsterdam West is van iedereen!

Reageren
Kim D | 22 juli 2017 12:31

Ik ken Amsterdammers zonder woning. Ze wonen tijdelijk, of op kamers, zelfs met 10 jaar inschrijving op de wachtlijst van woningnet..

Naast bijbouwen van woningen is het ook erg belangrijk dat er meer moeite gedaan wordt om bestaande betaalbare woningen te behouden. Doordat WOZ-waarde meetelt in de maximale huur, en particuliere bezitters de huur met 2,5% extra mogen verhogen, zullen betreffende sociale huurwoningen al snel te duur en geliberaliseerd worden. Bijbouwen helpt dan niets.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
jannes van loon | 31 maart 2017 08:29

Bijna de helft van het bezit is sociale huur, in handen van corporaties: dat huren hoog zijn komt doordat woningbouwcorporaties vaak (veel) te hoge huren vragen aan mensen met een laag inkomen.
Het echte probleem is dat er veel te weinig huurwoningen tussen de 700 en 1.000 euro zijn: die zouden veel meer bijgebouwd moeten worden en de gemeente kan dat makkelijk mogelijk maken door haar grond goedkoper te verkopen

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.