Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

Stemmen

Stemmen op dit idee is niet meer mogelijk.

Besluit tram 7 terugdraaien

Door Rudhra Adhin
15 juni 2017

Tram 7 verdwijnt uit de Witte de Withstraat, dit besluit is genomen zonder onafhankelijk onderzoek en bewonersstem.

Het GVB en de gemeente hebben veel geld besteed om de haltes op te knappen. Daarnaast wordt heel veel gebruik gemaakt van deze tram. De argumentatie​ voor het verplaatsen van tram 7 klopt niet. Het GVB heeft er enorm baat bij deze tram te verplaatsen en is daarom partijdig. Toch is op basis van metingen van het GVB besloten dat de tram weg kan. Daarnaast wonen veel (nieuwe) ouderen in de buurt. Sterker nog, de senioren in de Wending zijn daarheen verhuist met het argument dat een tramhalte voor hun deur stopt. Zonder gedegen onderzoek wordt nu de tram verplaatst. Je stem is bedoeld om dit uit te stellen en de gemeente ertoe te bewegen onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar alternatieve oplossingen.

Locatie

Argumenten

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
S Gaster | 3 juli 2017 16:33

Veel mensen die slecht ter been zijn, hebben geen keuze dan de tram. Het lijkt mij dat we voor hen die tram moeten houden. Dan maar minder ruimte voor autoverkeer. Dat rijdt sowieso te hard - vooral in de avonduren en nacht. Nog meer canta's om mensen naar een tramhalte of een plek in de stad te vervoeren die verder goed met OV te bereiken is, lijkt me onzin.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
ReindeR Rustema | 21 juni 2017 09:50

Ja, het GVB heeft baat bij het verplaatsen van de tram omdat ze gaan over het goed vervoeren van zoveel mogelijk mensen in heel Amsterdam. De norm voor een redelijke afstand naar een halte wordt hier wel gehaald. Elders in de stad worden Amsterdammers weer beter bediend. Het GVB weet dat niet iedereen beter bediend wordt met het nieuwe plan, maar er worden wel (veel) meer Amsterdammers in totaal goed bediend. Je kan eventueel Canta's bepleiten voor dramatische individuele situaties.

Ria Dietrich | 4 juli 2017 13:20

Ik (senior) ben tegen het plan omdat de rechtstreekse verbinding naar de Kinkerstraat vervalt en ik ( e.a. senioren) gedwongen wordt in tegengestelde richting met bus 18 naar Mercatorplein te gaan. Over te steken naar de halte van de 7 op de Hoofdweg. Is niet eenvoudig. Wordt te weinig aan oudere mensen gedacht

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.