Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

Dit voorstel is afgewezen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Lees hieronder waarom dit voorstel is afgewezen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Meer groen aan de Hoofdweg [voorbeeld]

Door: Communicatie Stadsdeel West
16 september 2021
De Stem van West | 6 mrt. 2017, 12:59

Bovenstaand voorstel is een voorbeeld, geüpload door een fictieve gebruiker. Doel is bewoners van West door middel van een aantal voorbeelden te laten zien wat de verschillende mogelijkheden zijn. In principe doet een voorbeeldplan niet mee voor een plek op de agenda van het Algemeen Bestuur.
Een uitzondering hierop is het voorbeeldplan voor Bos en Lommerplein: https://stemvanwest.amsterdam.nl/plan/8 Dit fictieve plan had op de peildatum 14 februari 2017 al ruim 250 echte reacties van bewoners gekregen, en dat willen we niet negeren. Daarom wordt dit voorbeeldplan tijdens de AB vergadering van 7 maart 2017 geagendeerd náást het bewonersvoorstel dat tijdens de eerste stemperiode de meeste stemmen heeft opgehaald: https://stemvanwest.amsterdam.nl/plan/23

Steun je bovenstaand plan of heb je een ander voorstel voor Amsterdam West? Graag nodigen wij jullie uit om zelf een voorstel in te sturen via de Stem van West!

Bomen, planten en bloemen maken de wijk levendiger. De Hoofdweg is een belangrijke weg, maar sfeerloos en daarom kan het beter.

[Dit voorstel is een voorbeeld, geüpload door een fictieve gebruiker]


De Hoofdweg is lang en sfeerloos en wel één van de eerste straten die je binnenrijdt als je West binnenkomt. Aan alle twee de kanten staan vooral flatgebouwen. Het is nou niet echt een visitekaartje voor je wijk. Ik vind dat de Hoofdweg de eerste impressie is die je als niet-Amsterdammer hebt als je de stad binnenkomt. Deze weg is nu best wel kaal, zeker als je vanaf de S104 binnenkomt tot het Mercatorplein. Dit kan best leuker denk ik. Met meer groen. En plantenbakken met groen dat zomer en winter groeit, maar vooral ook veel bloemen voor in de zomer. 
Misschien kun je zelfs bij de tramhaltes en bushokjes nog iets leuks doen. Zoals bijvoorbeeld grote bakken neerzetten met planten. Ik zou het leuk vinden om samen met de mensen uit mijn buurt nieuwe bomen te planten. Om dit plan te realiseren ga ik binnenkort ‘groene’ kaartjes in de brievenbus doen van mijn buren. Ik hoop dat mensen mijn idee leuk vinden en erop gaan stemmen.

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Monique Schaefer | 13 februari 2017 11:12

Bomen planten is een goed initiatief. Zelf ben ik voorstander voor de eetbare stad en een zelfvoorzienend leven. Heel veel bomen zijn ook - eetbaar - De bloemen van de Magnolia boom zijn lekker om limonadesiroop van te maken. De Lindebloesem voor de thee, de Walnoot, de Hazelaar etc... Ben benieuwd welke boomsoort het gaat worden.

Reageren


Joël Mourits | 3 maart 2017 05:17

Ik ben voor, maar niet alleen aan deze straat. Over heel west moeten er meer groen voorzieningen komen. Zodat er zelfvoorzienende projecten gestart kunnen worden, basisscholen meer educatie kunnen geven over de natuur en buurtbewoners meer met elkaar in contact komen.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel