Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

Dit voorstel is afgewezen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Lees hieronder waarom dit voorstel is afgewezen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Meer kleurrijke kunst in West [voorbeeld]

Door: Communicatie Stadsdeel West
16 september 2021
De Stem van West | 6 mrt. 2017, 13:00

Bovenstaand voorstel is een voorbeeld, geüpload door een fictieve gebruiker. Doel is bewoners van West door middel van een aantal voorbeelden te laten zien wat de verschillende mogelijkheden zijn. In principe doet een voorbeeldplan niet mee voor een plek op de agenda van het Algemeen Bestuur.
Een uitzondering hierop is het voorbeeldplan voor Bos en Lommerplein: https://stemvanwest.amsterdam.nl/plan/8 Dit fictieve plan had op de peildatum 14 februari 2017 al ruim 250 echte reacties van bewoners gekregen, en dat willen we niet negeren. Daarom wordt dit voorbeeldplan tijdens de AB vergadering van 7 maart 2017 geagendeerd náást het bewonersvoorstel dat tijdens de eerste stemperiode de meeste stemmen heeft opgehaald: https://stemvanwest.amsterdam.nl/plan/23

Steun je bovenstaand plan of heb je een ander voorstel voor Amsterdam West? Graag nodigen wij jullie uit om zelf een voorstel in te sturen via de Stem van West!

Kunst en cultuur horen thuis in West. Ik vind dat we hier meer zichtbaarheid aan mogen geven.

[Dit voorstel is een voorbeeld, geüpload door een fictieve gebruiker]


Ik heb kunst gestudeerd en mij valt op dat er niet zoveel kunstwerken in mijn wijk zijn. Ik heb het dan over meer zichtbare kunst: kleurrijke kunst. Kunst waar over gepraat wordt en waar vooral kinderen ook naar kijken en kunnen zeggen ‘Kijk eens wat mooi!’ Als je als kind opgroeit in een omgeving waar kunst deel van is, ga je er later ook naar op zoek. Je kunt mooie muurschilderingen laten maken door bekende kunstschilders of juist door studenten van de kunstacademie. Ik zie zoveel plekken in West die meer kleur kunnen gebruiken. Stel je bijvoorbeeld voor dat je in één straat alle lantaarnpalen laat beschilderen. Of dat je de witte muur van een grote flat omtovert tot kunstwerk. 
 
Ik denk dat onze buurten er dan vrolijker uit zouden zien. Belangrijk is ook dat de buurtbewoners zelf beslissen wat voor ontwerp ze graag willen zien. Voor mijn buurt (Haarlemmerweg) zou ik graag schilderingen of sculpturen willen zien in de stijl van Miró. Maar er zijn ook geweldige kunstenaars in Amsterdam die iets kunnen maken. Die Anne Frankschildering die in stadsdeel Noord gemaakt was door een wereldberoemde Braziliaanse kunstenaar vond ik geweldig. Kunst moet gepromoot worden. Dit helpt ook meer mensen naar musea te krijgen. Zonder kunst en creativiteit is de wereld leeg! Daarom hoop ik dat meer mensen ook voor kunst in West gaan. 

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Joël Mourits | 3 maart 2017 05:15

Ik ben voor. Ik vind dat er meer groen en meer kleur in west moet komen. Er zijn voldoende talenten in west die vast en zeker creatief zijn. Waarom geven wij deze mensen niet bepaalde 'gebieden' waarin ze creatief te werk kunnen gaan wat zorgt voor meer kleur en fleur in de wijk.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel