Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Mozaiekbanken in de Spaarndammerstraat

Door: Donna Tjin Kam Jet
16 september 2021
De Stem van West | 24 aug. 2017, 07:59

Beste Donna,

Dank voor je plan, gedurende de 90 campagne-dagen ben je er in geslaagd om meer dan 100 stemmen te halen. Helaas is het vervolgens niet gelukt om vervolgens te winnen van de andere plannen met 100+ stemmen. Op een of meer van de drie peildata waren er plannen met meer stemmen dan die van jou.

Je plan blijft echter beschikbaar op de site van Stem van West. Daarnaast ben je altijd welkom om in het Algemeen Bestuur over je plannen en ideeen te praten via de reguliere inspraak. Je kan je hiervoor opgeven via deze link.

Met vriendelijke groet,

Alex
de Stem van West

Ik heb al 40 handtekeningen van ondernemers ontvangen om mozaiekbanken in de Spaarndammerstraat te realiseren samen met Fabrice Hund.

Ik ben op dit idee gekomen omdat ik vind dat de Spaarndammerstraat een oplift kan gebruiken en dan met kunst. De banken zijn ook goed voor personen die slecht ter been zijn om even te rusten. Samen met Fabrice Hund, buurtvrouwen en een mozaiekwinkel in de Spaarndammerstraat en met toestemming van de ondernemers in de Spaarndammerstraat wil ik dit realiseren. Bewoners willen laten zien dat ze samen met Fabrice Hund hun eigen buurt mooier kunnen maken.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Leander Vermaning | 3 februari 2017 10:23

Bankjes zorgen voor meer sociaal contact tussen buurtbewoners. Gecombineerd met kunst zorgt het tegelijk voor stadsverfraaiing. Elke buurt verdient dat!

Reageren


Shirley Lagger | 17 februari 2017 12:07

Nu ik zelf slecht ter been ben besef ik pas dat er werkelijk niks is om even te zitten in de straat ..mozaiek banken staan vrolijk in de straat vindt ze bij de baarsjes en de pijp ook zo leuk staan.

Reageren


Agnes Versluys | 16 maart 2017 09:22

de banken die ik ken, vooral in zuid zijn erg de moeite waard, het schittert je tegemoet als de zon schijnt, je wordt er echt vrolijk van!
Ik zou het te gek leuk vinden als er een bank van Fabrice komt in de wijk.
Ik cross de "Fingers"

Reageren


gonny van oudenallen | 25 maart 2017 01:14

Ik heb ontdekt dat het heel mooi kan zijn als bankjes bekleed zijn met mozaïek en zeker die van Fabrice, er moet te onderhandelen zijn welke ontwerpen het mooist en geschiktst zijn voor de buurt; dus ja graag deze bankjes van fabrice doen!

Reageren


Elly Honig | 25 maart 2017 02:52

Lijkt mij heel mooi die bankjes van Fabrice. Kunst op straat geeft meerwaarde aan de buurt. En ze zijn mooi kleurig, daar wordt een mens vrolijk van.

Reageren


pit hermans | 26 maart 2017 10:45

Leuk. Hij maakt mooie kunst en meer kleur in de straat is mooi. De mogelijkheid voor jong en oud om even te pauzeren- en elkaar te ontmoeten - is prettig. Bankjes zijn ook voor velen noodzakelijk, net als de mogelijkheid om je fiets te stallen of je vuilnis weg te gooien.

Reageren


Siert Dallinga | 28 maart 2017 09:15

Mozaiek is al eeuwen lang een prachtige vorm van de combinatie kunst-en toegepaste kunst. Ik word er altijd blij van.
Het is een duurzame ,simpele en pretentieloze kunstvorm.

Reageren


Lise Hund | 29 maart 2017 04:47

Fabrice is al jaren één van de meest geliefde kunstenaars van Amsterdam. Zijn kunst kun je overal vinden en de bankjes zouden het sociale aspect van de stad versterken. Extra kunst en cultuur is belangrijk voor een stad die hier al om bekend staat, perfect!

Reageren


Simone Haller | 29 maart 2017 05:44

Meer kunst op straat en meer kleur op straat zorgen voor een mooiere en leefbare stad. En dan ook nog uitgevoerd door een Amsterdamse kunstenaar. Bovendien zijn bankjes gezellig.

Reageren


Saskia Lenartz | 29 maart 2017 07:24

Banken sieren het leven en zeker een die opgesierd is door fabrice. Amsterdamse kunstenaars moet je koesteren. Groetjes Saskia

Reageren


Bert Schoonhoven | 29 maart 2017 07:59

De Mozaïeken van Fabrice hebben zich al op verschillende plekken in de stad bewezen. Ook deze banken zullen hun dienst bewijzen. Ze stralen positiviteit af.

Reageren


Annebee Bechtold | 29 maart 2017 09:41

Bankjes zijn fijn in de straat, zeker met het mooie weer! En niets is leuker als ze er ook nog gezellig uit zien! Het lijkt me een aanwinst!

Reageren


Ingrid Sonneveld | 30 maart 2017 07:13

De mozaiken van Fabrice zijn altijd een lust voor het oog. Als het dan ook nog in de vorm van een comfortabel bankje is, is iedereen toch blij!

Reageren


Marleen Zonnenberg | 30 maart 2017 09:36

Die mozaieken zijn vrolijk en toch laagdrempelig. Altijd mooi integrerend in wat er al is (zie bestaand werk v Fabrice). Het prikkelt zonder om een specifieke voorkeur te vragen. Alleen maar doen!!

Reageren


G•J Berkhof | 30 maart 2017 10:30

Ik ben voor want de Spaardammerstraat wordt steeds belangrijker als de Nieuwe Houthaven is gerealiseerd. Fabrice is dé kunstenaar die een mozaïekbank kan maken tot een blikvanger in de buurt.
PS
Is er op de hoek van "Van Noordtstr." geen plek? Daar is lang zon...

Reageren


Desiree Jonkers | 17 april 2017 06:25

De kunst van Fabrice in de Openbare Ruimte van XXXdam; het aspect van Sociale Solidariteit in de tussen liggende stadsgebieden verbindt. Dat de grauwe kleur van de Spaarndammerstraat een geweldige boast kan krijgen van een mozaikbank; het liefst een aantal omzoomd met mooi groen.

Reageren


Ricardo van Ewijk | 19 april 2017 07:01

Heel goed en leuk idee !! Sowieso moeten er ook meer bankjes en zitruimte's gecreëerd worden in de stad vind ik !

Reageren


Jan Blankestein | 24 april 2017 05:44

Bankjes, een plek om te rusten en dat dan ook nog op een kunstwerk. Fabrice is een kunstenaar die zich heeft gespecialiseerd op het met de hand maken van mozaieken.

Reageren


Nannette Kornman | 25 april 2017 05:53

Ik ben voor de bankjes omdat het je dag vrolijker maakt door er naar te kijken, op te zitten en wie weet wel leuke contacten op te doen. Ik woon wel niet in de buurt maar heb daar gewoond. Ik woon in het centrum en geniet daar iedere dag van zijn kunst werken aan de muur in het kleine straatje. Bij Thomaz restaurant geen idee hoe die straat heet. Misschien een idee om ook een bank neer te zetten als het Rokin af is. Met evt uitzicht op het water. Lijkt me heerlijk.

Reageren


Thennie R | 27 april 2017 04:57

Kleurrijke mozaïekbanken fleuren de omgeving op en verbindt de sociale contacten in Am*dam dus ik zeg volmondig JA tegen de bankjes! Jaaaaaa!

Reageren


Sabine Louis | 29 april 2017 08:02

Ik ben voor want een mozaïek bank van Fabrice is een kunstobject waar je blij van wordt.
Zitten op zo'n bank zorgt voor gezelligheid en sociale contacten, oudere mensen kunnen even rusten.
En aanrader om in elke straat van Amsterdam te hebben.
Veel succes, Sabine

Reageren


Dunya Verwey | 29 april 2017 08:23

De veelkleurige mozaiekbanken van Fabrice zijn een sierraad in elke straat en zeker in de Spaarndammerstraat, dat wel een beetje kleur kan gebruiken!

Reageren


Saskia Weduwer | 30 april 2017 03:54

Mozaik vind ik een mooie, kleurige kunstuiting in buurten van Amsterdam, bovendien zijn de bankjes functioneel, niet alleen om op te vrolijken.
De stijl van Fabrice vind ik bovendien zéer amsterdams!

Reageren


Yuri Halberstadt | 30 april 2017 04:41

Het is al een leuke straat geworden, maar een beetje kleur en speelsheid is nog wel op zijn plaats. Dat kan je aan Fabrice wel overlaten, zijn projecten in de rest van de stad zijn zeer geslaagd (in mijn ogen en de ogen van mensen die ik daarover hoor).

Reageren


Noémi Beyer | 30 april 2017 04:51

Fabrice' kunst maakt de stad nog mooier! Het is frivool en nodigt uit er langer naar te kijken. Ideaal als je er dan ook nog op kan zitten om daar even de tijd voor te nemen. Een prachtige combinatie van toegepaste kunst en sociale interactie ter verlevendiging van de straat en buurt! Zo'n boost kan Spaarndammer wel gebruiken in het saaie straatbeeld.

Reageren


marjolein aartsen | 30 april 2017 07:17

De kleurrijke kunst van Fabrice lijkt me heel geschikt om de buurt op te fleuren en gezelliger te maken.Het beschilderde bankje van Fabrice in het Nicolaas Beetsplantsoen wordt door mij gewaardeerd en gebruikt als rustpunt tijdens mijn wandelingen naar de supermarkt.

Reageren


Marcel de Groot | 30 april 2017 11:05

Fabrice is al meer dan 25 jaar stadskunstenaar. Veel van zijn werken zijn bepalend voor de beleving van de openbare ruimte daar waar die vrolijkheid en kleur te kort komt. Tezamen met de functionaliteit van zitbanken een toegevoegde waarde voor de straat en buurt.
Maken en plaatsen die handel!

Reageren


Alexander van Ballegoijen | 2 mei 2017 11:37

Kunst..... En dan ook nog van Fabrice ;-) Mozaïek van zijn hand is prachtig en degelijk. Overal waar zijn kunstwerken verschijnen knapt het straatbeeld op. Doen!

Reageren


Alicia Dupouy | 31 mei 2017 08:45

ik word erg blij van de mozaïeken van Fabrice in de stad... altijd herkenbaar kleurrijk mooi . altijd zie ik iets nieuws. een per buurt zou prachtig zijn... gewoon doen!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Renée van Schijndel | 4 februari 2017 11:13

Ik ben helemaal voor het idee van een sociaal kunstwerk. Maar in een andere vorm. Het mozaïekbankje zien we al te veel. Er woont ook een houtbewerker in de straat...

Reageren


henk van dijk | 6 februari 2017 10:34

Winkeliers zetten tegenwoordig veel "spulletjes" op straat. Ook bewoners hebben daar een handje van. Samen met de toename van het aantal fietsen, vuilnisbakken, vuilcontainers en ander straatmeubilair is de openbare ruimte zijn gebruikskwaliteit kwijt.
Door er nu bankjes bij te plaatsen wordt het alleen maar nog voller.
Daarom eerst wat weghalen voordat je er iets nieuws bij plaatst.

Reageren


Subani Smit | 9 februari 2017 04:28

Mozaïek is niet een thema wat in de Spaarndammerbuurt thuishoort. Er zijn genoeg andere materialen die wel in de buurt passen waardoor er bankjes gerealiseerd kunnen worden.

Reageren


Annemieke Telkamp | 9 februari 2017 11:17

Wat erg voor Mireille dat ze er een kunstenaar bij hebben gehaald om haar oorspronkelijke idee van betonnen, met potscherven bekleedde zitmeubels te gaan realiseren! En dat terwijl ze destijds zoveel moeite hadden om de oude banken weg te krijgen vanwege alcoholisten- en junkie-overlast. Gelukkig zijn het alleen nog maar (nieuwe?) ondernemers die zo gek zijn om hiervoor te tekenen! Zo'n koude, kille mozaiekbank is de nachtmerrie van iedere panty- en nylonkousenfabrikant!

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel