Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

Dit voorstel is afgewezen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Lees hieronder waarom dit voorstel is afgewezen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Groene binnentuinen.

Door: Stefan de Prie
16 september 2021

Groene binnentuinen zijn een speciale kwaliteit en een belangrijk tegenwicht voor verstedelijking en verdichting.

Beste buurtgenoten stem op dit onderwerp omdat het in ieders belang is dat de juiste keuzes worden gemaakt voor het gebruik van binnentuinen. Op straat neemt de drukte toe, laat dit niet in je achtertuin gebeuren.

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
henk van dijk | 2 februari 2017 03:15

Groen is door absorberend oppervlaktevergroting goed om geluidsoverlast te dempen. Bij gebruik van de juiste beplanting kan het ook fijnstof wegvangen. Echter groene binnentuinen mogen niet als argument gebruikt worden om verdere stedelijke verdichting goed te praten.

Reageren


Ian Velthuis | 2 februari 2017 08:31

De binnentuinen zijn belangrijke groene oases in een dichtbebouwde stad. Goed voor lucht en leven. Het bebouwen van binnenterreinen is alleen voordeling voor de eigenaar, terwijl vergroening/instandhouding van het groen collectieve voordelen biedt.

Reageren


jacqueline epskamp | 2 februari 2017 10:17

Ik ben voor. De sociale cohesie van mijn buurt (Bellamy) staat de laatste jaren onder grote druk door de komst van De Hallen, nieuwbouw en renovatie en toerisme. Groene binnentuinen brengen nog een beetje soelaas en zijn broodnodig in verband met de toenemende problemen met de afwatering. Diverse tuinen zijn al verloren gegaan en komen nooit meer terug. Wat er nog is, moet blijven, beschermd en versterkt worden. Groene tuinen zorgen letterlijk en figuurlijk voor zuurstof.

Reageren


ralph stuyver | 2 februari 2017 12:23

De binnentuinen slibben steeds meer dicht met bebouwing en tegels en steeds meer groen verdwijnt. Zie ook het rapport 'Binnentuinen Bellamybuurt' op http://tinyurl.com/stuyver2016b

Groene binnentuinen zijn erg belangrijk voor bewoners, het milieu, de ecologie, om wateroverlast te voorkomen, ze helpen tegen het urban heat-effect, geven zuurstof, vangen fijnstof en vooral: zijn prettig om in te leven en om naar te kijken.

Stem op dit voorstel om de binnentuinen samen weer groen te maken.

Reageren


Barbara Jansen | 3 februari 2017 07:22

Groen/natuur = zuurstof.
Groen/natuur = rustgevend & geeft ontspanning

Bebouwing = lawaai
Bebouwing = meer irritaties
Bebouwing = waardevermindering bewoners

Reageren


Sergio Sanzana | 6 februari 2017 08:16

Er is nu al sprake van enorme verrommeling van de binnentuinen in de Bellamybuurt, waar ik woon. Bovendien, groen is hier simpelweg schaars en zal alleen maar schaarser worden door gemakzuchtig beleid t.a.v. verder bebouwen van binnentuinen. Wees zuinig met wat er nog aan groen over is en denk eerder aan uitbreinding van deze binnentuinen.

Reageren


Monique Schaefer | 13 februari 2017 11:05

Stem ook op de eetbare stad. Mijn motto is veel groen en -eetbaar groen- er zijn zoveel perkjes in oud west waar iets nuttigs voor bewoners en voor dieren gedaan kan worden. Zelfs van onkruid kun je lekkere gerechten maken, maar ook bessenstruiken, notenbomen etc. Ik ga voor een zelfvoorzienend leven en maak al zelf zeep, vloeibaar wasmiddel, pesto, wijn, likeur, jam, siroop... en dat allemaal vers geplukt. Er is nog veel uitleg nodig. Die uitleg zou ik graag door geven aan buurtbewoners.

Reageren


Pauline Overeem | 19 februari 2017 10:24

Ik ben voor. Een goede stad bestaat niet alleen uit stenen. Groene binnentuinen zijn de hoognodige extra longen van de stad. Plek voor vogels, insecten (bijen!) en beestjes. Belangrijk voor afwatering. Belangrijk en fijn voor bewoners rondom zo'n binnentuin - een eigen oase.

Reageren


Joël Mourits | 3 maart 2017 05:12

Ik ben voor, want dit zorgt voor groenere buurten, meer educatie in buurten, betere leefomgeving en meer gezondere en vrolijkere mensen..........

Reageren


m nanninga | 4 april 2017 05:00

Ik ben voor. Een goede stad bestaat niet alleen uit stenen. Groene binnentuinen zijn de hoognodige extra longen van de stad. Belangrijk voor afwatering. Belangrijk en fijn voor bewoners rondom zo'n binnentuin - een eigen oase.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel