Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

Dit voorstel is afgewezen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Lees hieronder waarom dit voorstel is afgewezen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Niet meer vliegen boven de stad. Dat is gezonder.

Door: henk van dijk
16 september 2021

Het bestuur van West overtuigt wethouder Ollongren om samen met hen en een aantal bewoners uit de stad in gesprek te gaan met Schiphol.

Lichamelijke gezondheid vinden wij het allerbelangrijkst. Toch accepteren wij in West dat vliegtuigen, scooters en auto's onze gezondheid bedreigen. Wij accepteren zelfs dat wij er korter door leven.
Schiphol brengt ons economisch veel maar onze gezondheid ligt niet voldoende op de weegschaal in de belangenafwegingen. Zonder alleen al het neerstortgevaar er in te betrekken vormen vliegtuigen door de uitstoot van verbrande kerosine een groot onderschat gevaar voor een gezond leven in de stad.
Het bestuur van West is gekozen om ons te vertegenwoordigen, met dit voorstel kan het ook voor onze gezondheid opkomen. Een breed gedragen stem in West kan voordeel brengen voor de hele stad.
Stem dus voor een gezonder West en uiteindelijk voor een gezondere stad.Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Barbara Jansen | 3 februari 2017 07:17

Ik ben voor, omdat het lawaai de stad (en mij) onrustig maakt, de uitstoot ongezond is en onnodig is. Daarbij vind ik het echt absurd dat er überhaupt boven een stad met zoveel levende zielen gevlogen mag worden.

Reageren


Paul Didden | 14 februari 2017 04:42

Ik snap ook niet waarom de aanvliegroute tijdens bepaalde weersomstandigheden over de stad moet zijn! Het is soms angstaanjagend al die vliegtuigen die achter elkaar richting Schiphol vliegen. Je kunt soms de passagiers zien zitten.

Reageren


Emma Lotte de Groot | 19 maart 2017 03:05

Een stad moet er zijn voor haar bewoners - wiens lichamelijke gezondheid een leidend argument zou moeten zijn voor alle bestuurlijke beslissingen!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Pim Lamers | 23 februari 2017 03:35

Bij zuidwestenwind is de aanvliegroute over de stad veruit het veiligst. Deze landingsbaan is al 70 jaar in gebruik bij zuidwestenwind en nu opeens zou dit een probleem zijn. Amsterdam is een wereldstad dankzij Schiphol, dat al bestaat sinds 1916.
Af en toe wat vliegverkeer als er een stevige zuidwestenwind staat hoort daar ook bij. Als ik een vliegtuig boven de stad zie ben ik trots op onze luchthaven, een van de beste ter wereld!

Reageren


W. Bij | 5 maart 2017 10:46

Bij harde wind komen de vliegtuigen "laag" over en door het gas-geven krijg je een onheilspellend gevoel. Echter, de hogere luchtsnelheid zorgt voor een veiliger vlucht: er is meer grip op de bestuurbaarheid van het vliegtuig. Ik zat van 1960-67 op de Helmersschool en toen zat ik dagelijks vol verbazing naar boven te kijken (DC3, DC7, DC8, Constellations, oude vrachtvliegtuigen). Het is nu veel veiliger dan toen! De angst die je bekruipt begrijp ik wel, maar is niet nodig.

Reageren


Jan Meijning | 21 april 2017 04:33

Soms is het nodig. Over de stad vliegen wordt zo veel mogelijk vermeden. Een verbod zou ook de veiligheid in sommige gevallen in gevaar kunnen brengen vanwege het landen tegen de windrichting. Schiphol is belangrijk en het af en toe boven de stad vliegen is niet te vermijden.

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel