Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Afvalpunt op fietsafstand

Door: ReindeR Rustema
16 september 2021
De Stem van West | 24 aug. 2017, 07:59

Beste ReindeR,

Dank voor je plan, gedurende de 90 campagne-dagen ben je er in geslaagd om meer dan 100 stemmen te halen. Helaas is het vervolgens niet gelukt om vervolgens te winnen van de andere plannen met 100+ stemmen. Op een of meer van de drie peildata waren er plannen met meer stemmen dan die van jou.

Je plan blijft echter beschikbaar op de site van Stem van West. Daarnaast ben je altijd welkom om in het Algemeen Bestuur over je plannen en ideeen te praten via de reguliere inspraak. Je kan je hiervoor opgeven via deze link.

Met vriendelijke groet,

Alex
de Stem van West

Er moet een afvalpunt in West komen. Die aan de Seineweg is te ver voor fietsers.

In Amsterdam-west is weinig ruimte. Niet op straat en niet in huis. Wat je niet meer gebruikt wil je zo snel mogelijk kwijt, maar om het weg te brengen heb je een auto nodig, want je kan alleen op de Seineweg terecht voor een afvalrecyclingstraat. Als je aan het verhuizen of verbouwen bent is dat een optie, maar voor het dagelijkse afval niet. 

De meeste Amsterdammers hebben geen auto. Ook al heb je er één, dan raak je misschien je goeie parkeerplekje kwijt als je er op een druk moment even mee weg gaat. Moet je weer een tijd zoeken als je terugkomt. Even met de fiets is vaak makkelijker. 

Het incidentele afval om te recyclen is niet veel, maar je wil het wel snel kwijt. Nu prop je dat samen met keukenafval in een ondergrondse container met restafval of je zet het ernaast omdat iemand er misschien nog wat aan heeft. Alleen eigenlijk is daar geen ruimte voor want elke dag zijn er wel buren met dat idee. Maar je gaat er echt niet mee naar de Seineweg. Opsparen vergt ruimte, terwijl je er gelijk vanaf wil.

Een logische plek om een afvalpunt voor fietsers te maken is op het Stadsdeelwerf tegenover de Hogendorpsporthal. De recyclingwinkel waar ze bruikbare spullen accepteren zit daar ook vlakbij en er zijn bouwmarkten waar je gelijk inkopen kan doen.

De oplossing is niet duur voor de gemeente. Het vergt vooral wat afspraken met de portier van het Stadsdeelwerf voor een goede ontvangst, een bord, wat publiciteit en een plekje voor een container. Als de fietsers weer een container hebben gevuld kan de gemeente die naar de Seineweg brengen om het afval te verdelen over de grote containers daar. Makkelijk!

Ook kan je dan weer ergens naartoe met je chemisch afval, want de chemokar is opgeheven per 1 januari. 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Martie woudhuizen | 9 februari 2017 03:56

Prima actie. Graag ook voor afval om compost van te maken! Kan dan mooi in de buurt blijven. .............................................

Reageren


Astrid Beenhakker | 9 februari 2017 09:51

Inderdaad ervaar ik de Seineweg ook als te ver. En ik wist niet dat de chemokar opgeheven was. En inderdaad: sinds de komst van de ondergrondse containers ligt er voortdurend grofvuil op straat :-(((

Reageren


Esther van der Meer | 9 februari 2017 10:01

Goed idee! Seineweg voelt als de middle-of-nowhere. Wij gaan er wel naar toe, maar sparen dan inderdaad afval op. Juich een afvalpunt in West dan ook toe (voor klein afval).

Reageren


Jesse Goedel | 9 februari 2017 10:40

Seineweg inderdaad te ver weg. ..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Reageren


Jennifer Brouwer | 9 februari 2017 11:41

1) dan kan ik in mijn eigen buurt ook de speciale plastic recycle zakken halen. Die op de Seine weg is te ver voor mij als slechtziende. Ook het feit dat ik dan, zelfstandig, lopend verf etc kan wegbrengen vind ik erg fijn gezien ik niet kan fietsen/ autorijden door mijn beperking. En een ritje in eigen buurt is makkelijker te vinden dan als we 20 min heen en 20 min terug moeten gaan.

Reageren


Jip Joepie | 10 februari 2017 05:08

Goed idee, ik ga nooit naar de seinewer, hen geen auto. Zet alles bij grofvuil en bracht verf we, naar dat busje maar als fie er niet is zit er neits anders op dan gewoon grofvuil . Liever n afvalpunt in de buurt

Reageren


Loes Ter Horst | 10 februari 2017 06:08

Ik ben voor. Er ligt nu zoveel afval naast de containers, dat zou veel minder kunnen zijn als het afvalpunt dichterbij is. Dat zou onderdeel moeten zijn van de faciliteiten in West.

Reageren


Marianne Albers | 10 februari 2017 07:10

Ik ben voor want ik ben bang dat er nu teveel chemisch afval bij het gewone afval gedaan gaat worden. Wij wonen in een Ecowijk en de meeste mensen hebben daar geen auto.

Reageren


Anke Spijker | 10 februari 2017 11:55

Ik vind dit vooral belangrijk voor chemisch afval en zou het fijn vinden voor 'GFT afval'.
De afstand tot de Seineweg is te groot voor fietsers en zeker voor gehandicapten zonder auto of fiets! Bovendien zijn de meeste huizen te klein om een heleboel bijeen te sparen en dan pas weg te brengen.

Reageren


Tineke Stet-Ellenbroek | 13 februari 2017 03:10

Vooral in de stad is het belangrijk dat er geen zwerf (grof) vuil ligt en niet iedereen heeft een auto om het weg te brengen.
Prima initiatief.

Reageren


Annemieke Kuhne | 13 februari 2017 10:27

De rotzooi op straat (zeker in onze straat Joan Melchior Kemperstraat) loopt de spuigaten uit. Ik probeer al mijn afval netjes te scheiden en aan te bieden, maar dat wordt me niet makkelijk gemaakt. Ik ben zelf al eens naar de Stadsdeelwerf gefietst omdat ik dacht dat we daar inderdaad chemisch afval en grofvuil konden aanbieden. Een hele logische gedachtengang dus.

Reageren


R. Abbink | 26 februari 2017 01:54

Graag ook voor klein-huishoudelijke apparaten. Die kun je normaal gesproken meegeven als een vervangende afgeleverd wordt. Maar dat speelt niet altijd (oude crt-TV uit slaapkamer, 2 computer monitoren vervangen door 1 grote, etc). Die zet ik zo op de bagagedrager van de fiets, op weg naar een afvalpunt in de buurt (desnoods lopend ernaast). Maar de Seineweg is daarvoor te ver.

Reageren


Cristina Garcia Martin | 9 maart 2017 03:00

Ik ben voor. De Seineweg is inderdaad ver weg.
....................................................................................

Reageren


Philip Menke | 9 maart 2017 05:56

Het is minder moeite dan met de auto gaan, voor chemisch afval sowieso makkelijker om een punt te hebben waar je weet dat je het kwijt kan..

Reageren


Joël Mourits | 2 april 2017 03:08

Ik wist niet eens dat dit bestond. Ik denk dat dit inderdaad een goede alternatief is.

Reageren


H Verheul | 13 april 2017 09:03

Met name voor ouderen is de Seine weg onbereikbaar zonder auto. Het is echt zot dat er nergens in de buurt een makkelijk bereikbaar afvalpunt is. De Vertipunten ( of hoe dat ook heet) zijn te klein voor bijvoorbeeld een kapotte lamp.Dit is een heel goed idee!!!! Ook voor mensen die
wat minder gemotiveerd zijn om afval te scheiden maak je dat zo veel makkelijker. ??????

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
henk van dijk | 9 februari 2017 10:38

"Maar je wil het wel snel kwijt" Is het enige argument voor dit plan.
Waarom publieke middelen besteden aan het probleem van "instant gratification". Liever wat bewuster koopgedrag en hou je gewoon aan de grof-vuil reglementen. Dan komt het vanzelf goed.

Reageren


Jan Meijning | 21 april 2017 04:38

De Seineweg ver? Hooguit 15.min.fietsen. Alles is relatief, maar om dit ver te noemen is wel erg makkelijk en ook wel een beetje lui gedrag.

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel