Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

Dit voorstel is afgewezen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Lees hieronder waarom dit voorstel is afgewezen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Niet parkeren in drukke winkelstraten

Door: Marcel Stephan
16 september 2021

Zonder die paar geparkeerde auto's in doorgaande (winkel)straten komt er ruimte vrij voor voetgangers en fietsers.

Volgens het Masterplan Binnenstad Amsterdam zou het een goed idee zijn om medio 2036 te zorgen voor minder, of geen, geparkeerde auto’s op de grachten en onder andere doorgaande fietsstraten van oost naar west. Een plan dus dat nog een langere termijn heeft dan een gemiddeld Amsterdams bouwproject, zoals Stopera en Noord-Zuidlijn.

Natuurlijk horen er geen geparkeerde auto’s op die grachten geparkeerd te staan, ze worden vaak onregelmatig gebruikt en nemen onnodige ruimte in. Maar veel dringender is het gebrek aan ruimte op de grote doorgaande (winkel)straten in de hele stad en dus niet alleen van oost naar west, maar ook van en naar het centrum. Waarom moeten er zo nodig geparkeerde auto’s staan op staten als de Kinkerstraat, Jan Evertsestraat, de Clerqstraat en noem ze allemaal maar op? Er moet een tram doorheen, een of twee banen voor doorgaand verkeer, vrijliggende fietspaden, een (of twee) stroken geparkeerde auto’s en dus hou je soms een stoep over van een meter of twee die tevens als terrasruimte en parkeerplek voor scooters, motoren en fietsen gebruikt wordt.

Op die fietspaden is het tijdens de spits overvol, op de stoep is het vaak een soort Jumping Amsterdam en is het voor mensen met kinderwagens, minder validen en oude van dagen vrijwel onmogelijk om zich voort te bewegen. En dat allemaal omdat er een paar parkeerplaatsen moeten zijn?

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
ReindeR Rustema | 17 februari 2017 09:21

Een auto staat gemiddeld 23 van de 24 uur stil op straat. Prima als je er ruimte voor hebt in het voortuintje op je eigen erf, maar in de overvolle openbare ruimte in Amsterdam is het bijzonder onbeleefd.

Reageren


René Gouweleeuw | 22 februari 2017 09:29

Mee eens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reageren


hans hekking | 23 februari 2017 10:50

Ben het hier hartgrondig mee eens. Mijn dagelijkse loopje Kinkerstraat met mijn rollator lijkt steeds meer op een stormbaan met hindernissen. Daar had ik in mijn diensttijd al een hekel aan.

Reageren


J Hekking | 25 februari 2017 08:25

Mijn broer kan zich niet fatsoenlijk met zijn rollator over de stoepen bewegen. Stel je voor dat ik met mijn scootmobiel die routes moet afleggen, is niet te doen. Weg met al dat blik

Reageren


Joël Mourits | 3 maart 2017 05:06

Top idee!! NU nog minder scooters!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Jelle Houtsma-Grech | 19 februari 2017 05:49

Eerst maar eens parkeergarages bouwen rond de binnenstad. En bij nieuwbouw inpandig parkeren in bouwplan verplichten. Dan parkeren terugdringen

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel