Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Fietspad langs de Erasmusgracht

Door: Tonny Verwoert
16 september 2021
De Stem van West | 24 mei 2017, 12:40

Dit plan heeft het binnen de campagneperiode net niet gehaald om op de agenda te komen. Mochten mensen alsnog met de gemeente over het plan in gesprek willen gaan kunnen ze contact opnemen met de raadsgriffie van de gemeenteraad en inspreken bij de behandeling van het Meerjarenplan Fiets. https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/gemeenteraad/

Een fietspad langs de Erasmusgracht om fietsverkeer in de Marieken van Nimwegenstraat te ontlasten.

De Marieken van Nimwegenstraat is een smalle straat waar fietsers en auto's soms moeilijk hun weg vinden tussen de geparkeerde auto's. Tussen de Hoofdweg en de Egidiusstraat loopt een mooi voetpad langs de Erasmusgracht. Daar is ruimte genoeg voor een fietspad naast zoals ook het geval is tussen de Egidiusstraat en de Joos Banckersweg.

Dit bevordert de verkeersveiligheid en levert een prettige fietsroute op langs de mooie Erasmusgracht.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Jelle Houtsma-Grech | 19 februari 2017 05:54

Het sluit logisch aan bij de LF verbindingen die op dat punt vanuit Nieuw West en Rembrandtpark bij de Hoofdweg aankomen. Doorgaande route langs Erasmugracht is logisch en zinvol

Reageren


Job Spierings | 1 maart 2017 12:41

Dit zou echt handig zijn, hier is nu een 'gat' in de fietsroutes tussen centrum en west. Veel fietsers rijden nu over de voetpaden, of gaan om via drukke autoroutes op Bos en Lommerweg of Jan van Galenstraat.

Reageren


René Gouweleeuw | 22 februari 2017 09:22

Logische fietsroute! Nu moet je erg omfietsen. Helemaal als in de toekomst het terrin van de centrale markthallen ook met een fietspad doorkruist gaat worden

Reageren


Mechteld Jansen | 21 maart 2017 08:28

Dit lijkt me echt een aanwinst voor de doorstroming in Bos en Lommer. De Marieken van Nimwegenstraat is geen goede verbindingsweg, en voor fietser is het net te ver omrijden om via de Bos en Lommerweg of de Jan van Galenstraat te gaan. Dus gaan veel fietser nu over de stoep. Dit fietspad is een prima oplossing!

Reageren


Hans Dijksman | 21 maart 2017 08:57

Nu moet ik afslaan vanuit Nieuw West richting de drukke Jan van Galenstraat. Dan moet ik daar een tijd wachten voor ik kan oversteken. Als ik rechtdoor kan fietsen, is dat een rustigere route.

Reageren


Annuska Overgaag | 21 maart 2017 09:29

Lijkt me goed voor de veiligheid zo'n fietspad langs de Erasmusgracht. Maar ook is het een goede doorgaande route. En het is natuurlijk mooi om langs de Erasmusgracht te fietsen.

Reageren


Christine Granneman | 22 maart 2017 05:58

Het zou een logische plek zijn om de verbinding te verbeteren. Eigenlijk zijn alle redenaties al gegeven. En zou ik niet weten wat ik nog kan toevoegen.

Reageren


Johanna Hoeflaak | 27 maart 2017 07:29

Ik ben tegen ze fietsen en brommeren er al en dat is best lastig als je daar met je hondje of kinderen loopt laat het aub voetpad blijven als ze toch fietsen kunnen ze net zo goed straatje om dan dat daar een fietspad komt ze zijn nog te lui om ff een andere kant langs te fietsen NIET DOEN

Reageren


Shirley Brandeis | 27 maart 2017 10:53

niet omfietsen, minder onveilige momenten, doen dit! en nu nog 77 tekens schrijven om deze motivatie verzonden te krijgen, nu nog tien, negen...

Reageren


Eline Jungst | 28 maart 2017 07:58

Lijkt me een mooie aanwinst voor alle fietsers in de omgeving, mits er wel nog een groenstrook blijft. Er wordt toch nog veel gefietst op het voetpad.

Reageren


Norinda Fennema | 17 april 2017 09:20

Het is een logische, veilige en mooie route. Liever meer fietsverkeer dan auto's in de stad!
Er valt heus wel iets te verzinnen dat er voldoende plaats overblijft voor voetgangers en spelende kinderen.
Samen optrekken voor een fijne stad?

Reageren


Wolf Ribbens | 18 april 2017 02:50

Zeer logisch fiets route en verlenging van de huidige route vanuit Halfweg de stand in. Ook bied dit de mogelijk om met kinderen de stad in te fietsen via een rustig fietspad ipv drukke Jan v. Galen, Bos en Lommerweg, of Jan Eef.

Reageren


Martin Cleaver | 18 april 2017 12:53

Er moeten meer routes voor fietsers komen en minder ruimte voor de auto. Het is belangrijk om op te komen voor de rechten van voetgangers, maar in dit geval is een fietspad een geweldig idee. Er moeten natuurlijk geen scooters op zo een pad. Maar als het goed is zijn de snorscooters van de fietspad dit jaar. www.fietspadterug.nl

Reageren


johan kerstens | 20 april 2017 07:21

Er wordt al jaren gebreid aan een rustige fietsroute tussen het Centrum/ West en de Osdorperpolder (de tuinen van West). Een route waar jong en oud veilig en ontspannen kunnen fietsen. De te smalle en te drukke Marieken van Nimwegenstraat is geen alternatief, zoals blijkt uit het feit dat nu veel fietsers de route langs de overkant door het park nemen.

Reageren


J.M. van Geuns | 20 april 2017 10:05

Sluit logisch aan en door de Marijke van Nimwegenstraat is gewoon gevaarlijk. Het is te smal. Ik denk dat ruimte voor voetgangers prima behouden kan blijven als men in het gras naast het aan te leggen fietspad een stoep aanlegt.

Reageren


Marco Buschman | 20 april 2017 12:21

Kom er iedere dag 4 x langs. Uit respect rij ik 'om'. Maar iedere keer vind ik het jammer dat ik niet langs die prachtige gracht kan fietsen. Ik ben dus VOOR een fietspad. Bovendien is er genoeg ruimte voor fiets en wandelpad.

Reageren


Marjolein de Lange | 21 april 2017 05:07

Mooi, handig en duidelijk om langs de gracht door te kunnen fietsen. En de route wordt nog mooier want het Foodcenter gaat veranderen en dan loopt de fietsroute door naar Van Hallstraat. Dan fiets je mooi en makkelijk naar de Jordaan!

Reageren


susanne van lennep | 22 april 2017 10:04

Het is een logische handige route. En dat gaat prima samen met een fijne wandelroute, relaxplek en speelstrook. Natuurlijk zonder brommers en snorfietsen.

Reageren


Yvonne Bax | 22 april 2017 10:21

fietsen door de Marieken van Nimwegenstraat is al lastig genoeg met al die zijstraten. Bovendien ligt er al een parallel voetpad aan de overkant van de gracht in het Erasmuspark.

Reageren


Bien Van oost | 25 april 2017 10:32

ik zie geen mogelijkheid meer veilig de deur uit te stappen en met mijn baby en hondje langs het water te wandelen. Ook aan de overkant is fietsen een mogelijkheid, dit brengt op geen enkel vlak meer veiligheid in dit stadsdeel echter belemmerd dat kindjes , mensen met honden en ouderen in rust te wandelen.

Reageren


Saar Muller | 2 mei 2017 06:42

Ik ben voor want voor mij als dove fietser is de huidige route erg gevaarlijk. Een betere route zal bovendien maken dat meer mensen gaan fietsen: minder autoos dus en veiliger voor iedereen.

Reageren


Jan Veenstra | 2 mei 2017 10:26

fietsen op rustige plekken is leuk , en op verschillende plekken in de stad zijn er al gast fietspaden dus die optie zou hier ook van toepassing kunnen worden.

Reageren


Cees Swagerman | 22 mei 2017 03:23

Tegen stemmen heeft totaal geen nut, fietsen en brommen gebeurt dagelijks en vooral s'nachts veel. Ook m,n voorstel is om alle bankjes te verwijderen omdat veelal sávonds en s'nachts overlast is van jeudigen in de zomermaanden

Reageren


Leon De Beste | 3 juni 2017 10:18

rond het park fietsen is handig veiliger en gezonder. Fietsers hebben dan 1 duidelijke doorgang in plaats van 'illegaal' door het park.
Ik zoek altijd auto en scooter vrij fiets routes weg van de doorgaande weg om minder uitlaatgassen en fijnstof in te ademen en dit fietspad helpt daarbij.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
R Van leur | 26 maart 2017 08:59

Deel de Marieke van nimwegenstraat op nieuw in . Rechterkant parkeren schuin in steken .Zo blijven er plekken genoeg .In het midden openbare weg .
Linkerkant een afgeschermd fietspad .
De boompjes die daar moeten wijken wegen niet op tegen de bomen aan de Erasmusgracht

Reageren


Tatjana Djordjevic | 27 maart 2017 05:35

Het voetpad langs de Erasmusgracht is een rustige plek waar kinderen kunnen spelen en waar honden vrij kunnen lopen.
VRESELJIK SLECHT PLAN,,,,

Reageren


Evelien van Delft | 27 maart 2017 07:29

Dit stukje park is nu juist zo heerlijk rustig en veilig om te wandelen voor jong en oud. De Marieken van Nimwegenstraat is slechts 100m omfietsen. Voor de fietser een kleine moeite maar voor de vele mensen die genieten van de rust in het Erasmuspark maakt het een wereld van verschil. En dan heb ik het nog niet eens over de overlast van brommers.

Reageren


Marleen Hengeveld | 22 maart 2017 07:50

Een van de weinig plekken voor kinderen uit de Egidiusstraat, Esmoreitstraat, Sanderijnstraat, Lanseloetstraat, Griseldestraat en Elckerlijcstraat om lekker te spelen.

Reageren


Markus Visser | 26 maart 2017 07:39

En dan als ik naar het gras bij het water moet lopen, wordt ik door scooters of fietsers omver gereden.. fijn zo een fietspad. Verder denk ik dat iedereen wel voor is, zolang hij direct aan het Erasmuspark woont aan de noordkant.. leve de democratie!

Reageren


Stien Snijder | 26 maart 2017 07:39

Fietsen door de Marieken van Nimwegen is nauwelijks om, dus waarom een fietspad langs de Erasmusgracht? Ik kijk uit op de gracht en ben blij met de groene grasstrook en de mooie bomen. Moeten die dan wijken? Daarnaast het toenemende lawaai (scooters) en verdwijnen van een mooie, rustige route, voor hondenuitlaters, wandelaars, hardlopers, ouders met kleine kinderen op fietsjes, mensen die rustig in de zon willen zitten langs het water (oudjes van De Boeg bv.). Heel slecht plan!!!!!

Reageren


Al Vano | 26 maart 2017 07:42

Het voetpad langs de Erasmusgracht is een rustige plek waar kinderen kunnen spelen en waar honden vrij kunnen lopen. We zijn al omringd door verkeer, laten we de rustige groenstroken die we hebben hebben koesteren. Er zijn genoeg alternatieve routes met fietspaden.

Reageren


Tonny Visser | 27 maart 2017 02:25

Hoe kom je erop om een heerlijk rustig voetpad om te willen krijgen tot fietspad. Fietsers zijn echt gevaarlijke verkeersdeelnemers in deze heerlijke wandelaarsruimte. Vooral de ouderen uit de boeg, die hier graag wandelen en de loslooproute voor honden. Wat te denken van de overlast voor mensen die daar slapen. Er is al meer dan genoeg ruimte voor fietsers. Laat ons voetgangers nu eens eindelijk lekker rustig wandelen.

Reageren


Tonny Visser | 27 maart 2017 02:37

Trouwens, deze foto is wel erg oud. Geen bankjes langs het gras. Ligt er nu vol met bootjes. Veel meer bomen nu.
Een zeer onzalig plan dit en al meerdere keren in de stadsdeelraad verworpen.

Reageren


Tonny Visser | 27 maart 2017 03:28

Trouwens, de Augustanakerk wordt omgebouwd voor ouderen om daar te wonen. Lijkt mij niet handig om dan een fietspad voor hun deur te maken. Dus zijn er dan ouderen vanuit de Boeg en ouderen vanuit Het Augustanahof, die hier heerlijk willen wandelen. Zonder op te hoeven letten of er fietsers of brommers de hoek om komen scheuren of hun wandeling verstoren.

Reageren


MJ fleminks | 27 maart 2017 04:28

Wat een complete onzin, door de Marieke v.Nimwegen fietsen is totaal niet om, laat die groenstroken toch met rust, je kunt daar nl heerlijk wandelen,zonder dat je opzij moet springen voor bakfietsen, snorries en fietsers(tenminste als ze de borden lezn) het is nl een voetpad.... heerlijk aan het water

Reageren


ria knaap | 27 maart 2017 05:54

Dit is allang in de raadsvergadering geweest, begint dit gezeik nu alweer? Herrie van scooters langs me huis, hondenroute en fietsers past niet samen, oudjes van de Boeg moeten rustig en veilig kunnen zitten op de gracht.

Reageren


saskia van gool | 27 maart 2017 05:59

op de gracht lopen verschillende mensen,vooral ook ouderen.de onden lopen daar,kinderen spelen daar en de ouders kunnen ff lekker op het bankje zitten in het zonnetje,de fietsers kunnen makkelijk de marieken van nimwegen straat in fietsen,het is totaal geen drukke straat en fietsen is toch gezond dan fiets je ff om de bosenlommer op..ja toch,en het is ook een oude foto,de gracht ligt vol met boten en dan is het gras lekker druk bezocht met zonners enz....

Reageren


saskia van gool | 27 maart 2017 06:22

dit is een foto van de hele andere kant van de gracht,vandaar dat die foto er rustig uit ziet en geen bankjes hebben,maak een foto dan bij de marieken van nimwegenstraat dan zie je het verschil,de drukte met mensen,honden,bootjes,bankjes.....

Reageren


Tonny Visser | 27 maart 2017 06:27

Ik heb nog eens beter naar de foto gekeken, maar dit is het stuk Erasmusgracht na het GAK gebouw. Dus niet ons stuk Erasmusgracht. Niet tussen de Hoofdweg en de Egidiusstraat. Raar hoor of bewust?

Reageren


J. Navis | 27 maart 2017 06:32

Langs de Jan van Galen ligt al een vrijliggend fietspad voor doorgaand verkeer. Een fietspad op deze plek gaat ten koste van groen en zorgt voor onoverzichtelijke chicane rondom augustanakerk. Ook is de kade nu rustige wandel, speel- en zitplek

Reageren


Nathali Meurs-Pas | 27 maart 2017 07:04

Waarom dit mooie rustige plekje verstoren? Wanneer daar kinderen spelen en ouderen wandelen wordt het een onrustige en gevaarlijke situatie. Laten we blij zijn met dit kleine stukje groen. Zou willen voorstellen om daar nu juist meer bankjes neer te zetten zodat iedereen kan genieten van de rust daar. ;-)

Reageren


Joanne Visee | 27 maart 2017 07:37

Dit is een fijne wandelroute, of een speelplek voor kinderen. Voor fietsers zijn er al ruim voldoende andere mogelijkheden. Ik woon hier al 10 jaar - heb nooit de behoefte gevoeld om langs het water te fietsen, Marieken van Nimwegen is prima!

Reageren


Heather Lane | 27 maart 2017 08:39

Ik ben er sterk tegen want het is een uitlaat stuk voor honden en daar zijn er weinig van hier in de buurt. Zelfs het stukje binnen de Erasmuspark wordt vollop (onrechtmatig) gebruikt door fietsers en brommers, waartegen weining wordt gedaan. Daarnaast is het ook heel fijn voor buurtkinderen dat er een stukje echt 'pedestrianised' grond bestaat weg van het verkeer.

Reageren


Sach van der Brugge | 27 maart 2017 09:54

Ik ben tegen, het is zo'n heerlijke rustige plek om te zitten/relaxen. Die wordt dan verstoord door fietsers en brommers. De stad is druk en dit is juist een heerlijk rustig stuk, laat dit svp zo blijven. De Marieken van Nimwegen is druk, maar een deel van het verkeer verplaatsen zorgt ervoor dat het gemotoriseerde verkeer daar juist weer harder en roekelozer gaat rijden, met alle gevolgen van dien... Schoolgaande en overstekende kinderen etc... Niet doen dus!

Reageren


Matthijs Hanck | 27 maart 2017 10:05

Autoverkeer in de Marieken van Nimwegenstraat is eigenlijk alleen bestemmingsverkeer, van drukte is geen enkele sprake. Ik fiets minstens 2x per dag door de Marieken v Nimwegenstraat en ervaar totaal geen problemen. Los van dat zou je zo'n prachtige, rustige groenstrook langs de Erasmusgracht moeten koesteren. Hier kun je heerlijk wandelen, rustig op een bankje zitten en genieten van het zonnetje en de frisse buitenlucht, er wordt gevist, honden uitgelaten, kinderen spelen hier, etc, etc.

Reageren


Jeroen van Zijp | 28 maart 2017 02:49

Ik ben het met Florian Just eens. Die schreef: Op het eerste gezicht een logische stap maar het gaat er zeker niet goed uitkomen. Is er ooit een ongeluk op de Nimwegen gebeurt? Je gaat er misschien 45 seconden korter fietsen? En daarvoor ga je een rustige speel/wandelstrook opgeven? Met het nieuwe Augustanahof in aanbouw waar hopelijk ook weer wat oudere mensen in de buurt komen wonen? Op het plein voor de kerk wordt veel gespeeld door kleine kinderen. Dit word dan moeilijk. Zeker geen goed idee

Reageren


David Doleman | 28 maart 2017 05:11

This is one of the few places left where you can walk freely, without having to check for flying bikes and mopeds... scratch that, you still have to check for there's still rogues who flaunt the existing rules which state no bikes allowed.

Amsterdam isn't all about bike, people walk, people have dogs, people shouldn't have to watch left, right and behind always and instead be able to walk peacefully along the canal.

For once keep some of the peace and serenity without destroying it!

Reageren


Florian Just | 28 maart 2017 07:21

Op het eerste gezicht een logische stap maar het gaat er zeker niet goed uitkomen. Is er ooit een ongeluk op de Nimwegen gebeurt? Je gaat er misschien 45 seconden korter fietsen? En daarvoor ga je een rustige speel/wandelstrook opgeven? Met het nieuwe Augustanahof in aanbouw waar hopelijk ook weer wat oudere mensen in de buurt komen wonen? Op het plein voor de kerk wordt veel gespeeld door kleine kinderen. Dit word dan moeilijk. Zeker geen goed idee. Alleen voor mensen die hier niet wonen...

Reageren


Leontine denisse | 29 maart 2017 01:15

Fietsen door de Marieken van Nimwegen is nauwelijks om, dus waarom een fietspad? Ik ben blij met de groene grasstrook en de mooie bomen. Een van de weinige plekken waar het rustig is. De stad word drukker en drukker en moet hier dan nog weer een fietspad komen?Laten we de rustige plekken wat meer koesteren. Die ene minuut die we ermee winnen slaat nergens op. En dan heb ik het nog niet over de kosten hiervoor en natuur die moet wijken. Laten we alsjeblieft dit soort plekken zijn voor wat ze zijn

Reageren


Laura Durnford | 29 maart 2017 07:18

Of het logisch is of niet is niet het enige of het belangrijkste factor. Dit mooi en rustig strookje hoort bij het park, is een plek waar kinderen en honden veilig kunnen lopen en spelen, en is een bijzondere plek. Ik hou van die plek en maak bijna elke week foto's er van. Een fietspad hier is eigenlijk echt vandalisme.

Reageren


Riley Lane | 29 maart 2017 08:22

This is a nice peaceful place for me to walk and relax without worrying about the many bikes and mopeds in the city! This would make the area very dangerous for me!!

Reageren


Tonny Visser | 30 maart 2017 03:33

He er zijn 50 tegenstemmen weg. Hoe kan dit??
Wie kan dat vertellen. Dit is heel erg raar. Het waren er 191 toen ik vanmorgen keek en nu 134

[Stem van West, 31 maart 2017 09:41
Beste Tonny, Toen er in zeer korte tijd veel stemmen tegelijk binnenkwamen hebben we een controle uitgevoerd. Een groot aantal bleek van dezelfde persoon afkomstig. Deze zijn verwijderd om eerlijke stemming en discussie mogelijk te maken. Ik hoop hiermee je vraag beantwoord te hebben. Hartelijke groet, Stem van West]

Reageren


Tess van Daelen | 30 maart 2017 09:19

Dit is juist een plek waar kinderen en honden veilig kunnen lopen.
Wij wonen aan de Elckerlijcstraat en mijn dochtertje van 3 leert er nu fietsen. Als er scooters en fietsers voorbij gaan razen, is ze daar niet meer veilig. Wat een ontzettend slecht idee dit. Bovendien, zo druk is het echt niet in de van Nimwegen straat.

Reageren


Tonny Visser | 31 maart 2017 10:27

Dus die 50 tegenstemmen kwamen van 1 persoon???? Kul, je kunt maar 1 keer per computer stemmen. Kul argument.
Kom maar met een betere pppffffff.

Reageren


Michel Jilderda | 12 april 2017 06:26

De laatste rustige route om langs te lopen met de kleine vanuit de griseldestraat richting erasmuspark. En nu moet het een fietspad worden? Nee! De Marieke van Nimwegen is toch prima?

Reageren


Alexander ten Hof | 18 april 2017 01:47

Ik vrees veel geluidsoverlast. Ik woon aan de Lanseloetstraat nr 2hs. Direct tegen de Erasmusgracht aan. De huizen aan de gracht zijn niet de best geisoleerde panden. Het geluid van rustig pratende mensen gaat al door de gevel. Het geluid van knetterende brommers en bijvoorbeeld groepjes lallende fietsers na een avond stappen komt helemaal de slaapkamers binnen. De grote slaapkamers in de panden liggen bovendien direct aan het pad. Ik voorspel groye problemen van de nachtrust!

Reageren


a kraus | 18 april 2017 02:35

fietsers houden zich nu al niet aan de regels vooral in het erasmuspark ,dit stukje is juist zo rustig voor de kinderen en ouderen en wandelaars met of zonder hond lekker zo houden !!!!!!

Reageren


Peter Eijking | 19 april 2017 05:38

Kolder, er is helemaal geen ruimte voor een fietspad vanaf de Hoofdweg tot aan de Egidiusstraat: https://www.youtube.com/watch?v=tqOZK6OiEyM Er is al een voetpad, er staan bankjes, er liggen bootjes aangemeerd en bij mooi weer zitten de bewoners daar lekker in het gras. Na de Egidiusstaat is het stuk veel breder en daar loopt ook al een straat. Vanaf de Hoofdweg kan men ook prima naar de in de milieuzone gelegen Jan van Galenstraat fietsen en verder naar het Centrum.

Reageren


Peter Eijking | 19 april 2017 05:44

Bovendien, Tonny Verwoert zegt tegen De Wijde Blik dat hij blij is met een veilige speelplaats voor zijn kinderen voor de deur, dus gun dat de kinderen die in de straten langs de Erasmusgracht wonen dan ook. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als er zo'n snelle elektrische fiets voorbij komt racen. Laat staan scooters, die daar absoluut ook gaan rijden.

Reageren


Ricardo van Ewijk | 19 april 2017 06:22

Geen goed plan !! Er is helemaal geen ruimte voor. Want dan zou het hele voetpad moeten verdwijnen en dat kan niet !! Zoals het nu daar is is het goed en moet niet veranderen !!

Reageren


Peter Eijking | 19 april 2017 09:00

Sneu trouwens om mensen met een verkeerde foto over te halen om voor te stemmen

Reageren


Franc van Woensel | 20 april 2017 05:53

Het is er juist zo lekker rustig aan het water. Voor fietsers is het een kleine moeite om om te rijden en de Marieken van Nimwegenstraat is echt niet te druk

Reageren


Maria Tamburri | 20 april 2017 08:03

Het zal gevaarlijk worden met brommer en fietsers en honden en kinderen en ouderen op rollator op het zelfde weg. Misschien de weg uitbreiden met een fietspad waar geen brommer mogen rijden en een apart voetpad?

Reageren


Jasper de Wilde | 20 april 2017 08:21

Er zijn al zo weinig fietsluwe wandelgebieden en deze is juist zo mooi en lekker rustig. Laten we op deze fijne, rustige wandelpaden alstublieft zuinig zijn!

Reageren


Frances The | 20 april 2017 10:25

Veel mensen komen genieten van deze rustige plek, zitten aan de oever van de gracht, vaak met kleine kinderen en ook met honden aan het wandelen. Deze rust wordt helemaal verpest als er een fietspad komt, ook veiligheid van alle gebruikers op het spel. Daarnaast ongetwijfeld veel ongewenste lawaaierig luchtvervuilend scooterverkeer. Ik fiets zelf langs de rustige parallel lopende Marieken v Nimwegenstraat, dit betekent in totaal slechts 30 meter omfietsen! Verpest deze unieke plek niet!

Reageren


Johanna Hoogendam | 20 april 2017 11:38

Ik ben tegen, want aan de overkant van de gracht ligt al een mooi fietspad. Waarom zouden we aan beide zijden moeten kunnen fietsen? Nu is dit voetpad inderdaad een fijne plek voor kinderen, ouderen en honden en dat moet zo blijven, vind ik. Met de fiets of brommer ga je de brug over en rijd je heerlijk over een strak, ruim fietspad.

Reageren


Peter Eijking | 21 april 2017 07:18

Ah, ik zie dat nu wel de juiste foto geplaatst is. Overduidelijk, geen ruimte voor een fietspad.

Reageren


Tonny Visser | 21 april 2017 09:33

Bedankt voor het plaatsen van een juiste foto van ons mooie voetpad. Het zou toch eeuwig zonde zijn, als al dit mooie groen verdwijnt. Alleen omdat mensen zo nodig snel willen doorfietsen.

Reageren


Eric Ouburg | 21 april 2017 12:40

Het is een wandelgebied en speelgebied voor kleine kinderen. Beter is het om te gaan handhaven op fietsers en scooteraars die over dit mooie voetpad rossen. Er zijn straten zat om over te fietsen.

Reageren


Eric Ouburg | 21 april 2017 12:50

Het is een wandelgebied en speelgebied voor kleine kinderen. Beter is het om te gaan handhaven op fietsers en scooteraars die over dit mooie voetpad rossen. Er zijn straten zat om over te fietsen.

Reageren


Linda Eijking | 24 april 2017 01:02

Onzin! Op dit rustige stukje spelen/lopen veel kinderen, ouderen en honden. Er ligt een heel mooi fietspad langs de bos en lommerweg waar men kan fietsen. Bovendien is het fietsen via de hoofdweg nog sneller ook naar het Centrum toe. Moet er niet aan denken dat hier elektrische fietsen en scooters kunnen komen te rijden als mijn zoontje met zijn opa gaat wandelen =)

Reageren


Fernando Alberti | 24 april 2017 04:19

Scooters! , helaas gaan scooter ook daar rijden en de rust en kalm van dat stukje wordt daar door verpest! fietser zou niet zo erg zijn maar scooter wel!

Reageren


Michiel Rotgans | 25 april 2017 02:47

Alsjeblieft hey, één van de fijnste wandelpaden van de omgeving. Wordt je net als bij het wachtlieden plantsoen van je sokken gereden door pizza bezorgers op e-bikes of scooters. Echt een dikke NEEEE!

Reageren


Frank de Smalen | 25 april 2017 11:23

Er wordt veel ge(brom)fietst langs de noord-zijde van het park. Maak daar nou een fietspad in 2 richtingen met een zeer brede schuine brug aan de noord-oostzijde die aansluiting biedt op de Erasmusgracht en Roelantstraat.
Zodoende is er een vrijwel rechte verbinding vanaf de Burg. Cramergracht.

Reageren


Stan Verstraete | 1 mei 2017 01:26

Het 'probleem' in de Marieken van Nimwegenstraat moet niet opgelost worden door dit mooie wandelpad te transformeren in een fietspad. Een betere oplossing is het opheffen van parkeerplaatsen in de M. van Nimwegenstraat.

Reageren


Marjoleine Motz | 1 mei 2017 11:11

ik ben tegen want het is nu net zo fijn dat er alleen een wandelpad is waar je niet hoeft op te letten op scooters en voorbijsnellende fietsers. bovendien is de Marieken van Nimwegenstraat best te doen

Reageren


Winie Hoekman | 4 mei 2017 07:28

Op dit wandelpad leren heel veel kinderen uit de buurt lopen en fietsen. Op dit wandelpad staan mensen stil om een praatje met elkaar te maken. Langs het wandelpad staan banken waar mensen elkaar ontmoeten. Ik ben voor vooruitgang, maar als dit een fiets- en scooterpad betekent dat een achteruitgang. Dus TEGEN.

Reageren


Karen Bouman | 11 mei 2017 07:14

Een rustige plek voor kinderen en honden om te spelen en te lopen. Waarom opgeven voor fietsers die een straat verder gewoon kunnen fietsen. Om nog maar van bromfietsers te zwijgen

Reageren


Ivo Hilderink | 11 mei 2017 07:51

Dure overlastgevende oplossing voor niet-bestaand probleem. Graag een verkeerskundige onderbouwing en onderzoek van alternatieven. Die zijn er; Fietsmarkering via de Marieken van Nimwegenstraat of fietspad langs de kant van het Erasmuspark. Sluit ook beter aan op de doorgaande route naar Nieuw-West en voorkomt schuin oversteken en dus gevaarlijke situaties bij de Hoofdweg.

Reageren


S IJbema | 7 november 2017 02:29

De fietsers kunnen makkelijk door de Marieke van Nimwegenstraat fietsen. Dit rijdt echt niet om. Laat het pad langs de Erasmusgracht zoals het is: een fijne plek voor mensen om te wandelen en kinderen om te spelen.

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel