Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

Dit voorstel is afgewezen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Lees hieronder waarom dit voorstel is afgewezen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Halve parkeerplaatsen voor kleine auto's en scooters

Door: ReindeR Rustema
16 september 2021

Knip in elke straat een lange langszijparkeerplaats in twee om kleine auto's aan te moedigen en scooters van de stoep te krijgen.

Steeds vaker zie je de Dodge RAM in de stad. Een terreinauto gemaakt voor de ruige Amerikaanse natuur,  beroerde wegen en lage benzineprijzen daar. In de smalle straten van Amsterdam West volstrekt irrationeel.

Knip in elke straat een lange langszijparkeerplaats doormidden en je stimuleert het gebruik van kleine auto's. Om het aantal parkeerplaatsen niet te vergroten gebruik je één van de twee helften als parkeerplaatsen voor motoren, brommers en scooters. Ook om te voorkomen dat iemand 1,5 parkeerplaats inneemt.

Door aan de straatkant een paar verhoogde stoepbanden te plaatsen wordt de halve parkeerplaats niet door een kleine auto gebruikt. Gemotoriseerde tweewielers nemen nu ruimte op de stoep in beslag. Als je met kinderwagen of rolstoel in een fiets op je stoep vindt kan je 'm opzij zetten. Met die dingen kan dat niet.

Als elke straat een halve parkeerplaats heeft dan is de kans groter dat je je kleine auto kwijt kan. De kansen om een parkeerplek voor een grote auto te vinden worden dan kleiner. Maar iedereen met een grote auto ziet wel de beschikbare plaatsen die te klein zijn...  

Goedkoop om te realiseren door wat hoge stoepbanden of een fietsnietje te plaatsen, combineer het met regulier straatonderhoud. 

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
W. Bij | 6 maart 2017 02:24

Vind ik een heel goed idee.
Sterker nog: halveer alle parkeerplekken en verlaag het tarief.
Heb je een kleine auto, dan heb je maar 1 parkeerplaats nodig.
Heb je een grote bak (met of zonder een dubbele punt op de ä), dan gebruik je 2 plekken en betaal je daar ook 2x zoveel voor.
De software van de scan-auto's herkent wel of je een grote of een kleine hebt.
Auto bedoel ik.

Reageren


caroline vonk | 3 april 2017 05:16

er moeten meer parkeerplekken komen voor alternatieve vervoermiddelen. Ik heb een ligfiets (wegens handicap), die kan ik nergens goed parkeren. Een canta, een golfkarretje (hoe heten ze ook weer), een scooter, een motor, halve parkeerplekken zijn dé oplossing voor alles wat milieuvriendelijker en/of kleiner is dan een auto.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel