Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Haarlemmerweg allee

Door: Peter Smidt
16 september 2021
De Stem van West | 20 sep. 2017, 10:34

Beste Peter,

Dank voor je plan, gedurende de 90 campagne-dagen ben je er in geslaagd om meer dan 100 stemmen te halen. Helaas is het niet gelukt om vervolgens te winnen van de andere plannen met 100+ stemmen. Op een of meer van de drie peildata waren er plannen met meer stemmen dan die van jou.

Je plan blijft echter beschikbaar op de site van Stem van West. Daarnaast ben je altijd welkom om in het Algemeen Bestuur over je plannen en ideeen te praten via de reguliere inspraak. Je kan je hiervoor opgeven via deze link.

Met vriendelijke groet,

Alex
de Stem van West

Maak van de Haarlemmerweg een mooie stads allee met alure.

De Haarlemmertrekvaart is een historisch water. Maak dit zichtbaar ( En de vaart bevaarbaar) en maak langs de Haarlemmervaart een prachtige  (wandel) allee waardoor deze prachtige vaart weer tot zijn recht komt en een mooie verbinding ontstaat tussen Bos en Lommer ( en de Gibraltarbuurt
,  gedeeltelijk de westerpark wijk) en westerpark. Hiermee wordt de Haarlemmerweg ook een mooie stads entree ipv de 'drukke, rommelweg' die het nu is.
Hiermee creeren we ook een verbinding tussen Bos en Lommer/ Gibraltarbuurt en Westerpark en in de toekomst de (woonwijk)  Sloeterdijk en het  (nieuwe situatie) Food centrum gebied en Westerpark.

Er liggen hier veel stedebouwkundige kansen om een rommelstukje van de stad tot prachtg gebied te transformeren.
Het Westelijk Markt kanaal zou evt ook met Haarlemmervaart kunnen worden verbonden.
Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
W. Bij | 10 maart 2017 03:15

Kan doorgaand verkeer op de S103 tussen de A10 en Centraal Station gebruik maken van de S102 ipv S103?
Is de aansluiting N200/A5 en A5/S102 v.v. daarvoor geschikt?
Kan dat überhaupt?

De Haarlemmertrekvaart (HTV) in ere herstellen (cultureel erfgoed) vind ik een grandioos idee. Dat was de HSL van die tijd: snel, veilig en comfortabel. Door de HTV werd in Utrecht vrede gesloten (1713). Een trekschuit: http://www.denederlanden.com/wp-content/uploads/2016/12/Jacob_van_Lennep.jpg

Reageren


René Gouweleeuw | 22 februari 2017 09:27

Gewoon helemaal mee eens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zo dat zijn minimaal 140 tekens :-)

Reageren


Joël Mourits | 2 april 2017 03:10

Klinkt goed! Ik ben benieuwd hoe dit eruit komt te zien.

Reageren


Stan Verstraete | 1 mei 2017 01:19

het verbeteren van de zichtbaarheid en eventueel bevaarbaarheid van de vaart leidt tot meer kwaliteit van de openbare ruimte op de H. vaart.

Reageren


benno rewinkel | 2 mei 2017 05:22

Het herinrichten van diverse locaties langs de Haarlemmerweg, zoals het Westerpark, kruising bos en lommerweg, in 2018 ING gebied en kruising Adm de Ruijterweg vraagt om een structurele integrale herinrichting. Waarbij cultuureel erfgoed cq westertrekvaart (denk aan de trekschuitenrestaurant) met rijkelijk ontworpen bruggen, zichtlijnversterking middels een allee van platanen ( de laan van Vermeer), de ism met de burger heringerichte locaties met elkaar verbindt en sublimeert.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
ReindeR Rustema | 13 maart 2017 08:56

Wie wil er langs zo'n drukke weg wandelen? Zeker omdat er aan de andere kant van het water al mooie wandel- en fietsroutes liggen.

Het blijft nog wel een aantal jaren een drukke weg omdat het een s-route is naar de ring is.

Je hebt die ruimte naast de weg juist nodig voor het doortrekken van tram 10 tot aan Sloterdijk, iets waar aan gedacht wordt. Teken de petitie http://tram10totsloterdijk.petities.nl ervoor.

Die trekvaart wordt weer bevaarbaar in bestaande plannen.

Reageren


Ed van de Pas | 15 januari 2018 02:40

Het Westelijk Marktkanaal is nooit verbonden geweest met de Haarlemmer trekvaart. Natuurlijk is het leuk om een plan te bedenken dat niet voor jou deur ligt. Ik heb liever geen rondvaartboten voor mijn deur :-) Voor mij is dit ook een slecht paln.
Ik zie ook niet in wat het op zou leveren om de Haarlemmerrekvaart te verbinden met het West. Mkanaal. Levert dat iets op voor de passagiers of voor de maatschappij die deze passagiers gaat vervoeren? Forenzen zijn gebaat bij goed openbaar vervoer!

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel