Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Onbezorgd sociale pakketdienst

Door: Maurits Bong
16 september 2021
De Stem van West | 24 aug. 2017, 08:00

Beste Maurits,

Dank voor je plan, gedurende de 90 campagne-dagen ben je er in geslaagd om meer dan 100 stemmen te halen. Helaas is het vervolgens niet gelukt om vervolgens te winnen van de andere plannen met 100+ stemmen. Op een of meer van de drie peildata waren er plannen met meer stemmen dan die van jou.

Je plan blijft echter beschikbaar op de site van Stem van West. Daarnaast ben je altijd welkom om in het Algemeen Bestuur over je plannen en ideeen te praten via de reguliere inspraak. Je kan je hiervoor opgeven via deze link.

Met vriendelijke groet,

Alex
de Stem van West

Help eenzame mensen door jouw pakket bij ze te laten bezorgen, en help mensen met een lichte beperking aan werk in Bos en Lommer

Eenzaamheid. Iets wat steeds vaker voorkomt in onze samenleving. Niet alleen onder ouderen maar ook bij mensen met een lichte beperking. De drang naar meer contact is er wel, al is het erg lastig voor deze doelgroepen om stappen te ondernemen. Een baantje vinden is bijvoorbeeld al een hele opgave. Als het ze lukt hebben ze weinig kans op succes.
Met mijn idee wil ik mensen met een lichte beperking helpen aan een betaalde baan. Zo kunnen ze weer meedraaien in de maatschappij!
 
Stel; Je hebt een product besteld via internet, alles is betaald en je wacht alleen nog op de levering. Er is één probleem. Je hebt een 9 tot 6 baan. En laten nou net alle bezorgdiensten als jij wel even thuis bent geen leveringen meer doen... Het pakketje zal weer worden afgeleverd bij buren die je nog niet zo goed vertrouwd!
 
Mijn idee;
Eén blok van je huis verwijderd, woont de onwijs aardige en betrouwbare mevrouw Nouri van 71. Ze wil dolgraag iets nuttigs doen! Door haar gesteldheid, kan ze nergens heen en is ze veel thuis. 
De bezorger brengt jouw pakketje naar mevrouw Nouri, waar jij het na werktijd kan komen ophalen! Mevrouw Nouri vind het heerlijk om even een babbeltje te maken met de buurt. Als tegenprestatie ontvangt ze een mobiel abonnement en een vergoeding voor de koffie, thee en koekjes!
 
Vind je dit niet handig genoeg?
Daniel is 24 en heeft een licht verstandelijke handicap. Hij houd er absoluut niet van om op zijn luie gat te zitten. Voor een eerlijk salaris, bezorgd Daniel jouw pakketje bij je thuis wanneer het jou goed uitkomt! 
 
Mevrouw Nouri en Daniel houden dus contact met hun omgeving, verdienen geld en is het een stuk minder eenzaam dan voorheen! En jij hoeft niet opnieuw bij de buren aan te bellen. Voor iedereen een mooie uitkomst dus!
 
Vind je dit een goed initiatief? Door te stemmen kunnen wij het project sneller realiseren.
Onbezorgd, omdat het goed voelt!


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Toon de Clercq | 20 februari 2017 04:35

Eenzaamheid is een onnodige emotie, zeker in deze drukke stad. Er leven zo veel mensen langs elkaar heen, onder, boven en naast elkaar en nog gebeurd het dat we elkaar niet zien. Daar steekt dit prachtige advies een stokje voor!

Reageren


annelies vt Hoff | 20 februari 2017 07:45

ik ben voor, want dit is een prachtige manier voor buurtbewoners om elkaar te leren kennen en om elkaar te helpen. De beste ideeen zijn simpele ideeen, en daar is dit er eentje van. Je moet er maar op komen.

Reageren


L Habets | 20 februari 2017 09:08

Tof idee. Mobiliseren van body & mind. Sturen van gedrag met belonen. Niet door schijnwerpers op problemen te laten schijnen maar op oplossingen

Reageren


Joël Mourits | 3 maart 2017 05:03

Top idee!! Hoef je ook niet meer vrij te nemen van werk of iemand te regelen om op het pakketje te wachten en je helpt je buren aan een dagbesteding. Win-win situatie.

Reageren


sabine pieterman | 7 maart 2017 07:49

het is altijd een goed idee om mensen samen te brengen op een positieve en proactieve manier.
Door mensen met een beperking te betrekken in de maatschappij zullen zij zich ook meer betrokken voelen waardoor beter.
dit geld ook voor de senioren burger.

Reageren


W. Bij | 8 maart 2017 01:10

dat kan nu al
https://www.kiala.nl

Reageren


Caroline Steinmetz | 14 maart 2017 08:47

Leuk om op deze manier amsterdam en haar bewoners meer met elkaar te verbinden in een tijd waarin we steeds meer langs elkaar heen leven. Goed initiatief Maurits, succes!

Reageren


ReindeR Rustema | 13 april 2017 10:23

Dit heet Buurtpost en is een initiatief van 'sociaal ondernemer' Jeroen Pijnenburg. Hij won de tweede prijs van de 'Ignite Award' à €50.000 ervoor en kon 8 maanden geleden beginnen in Woensel-noord. Als het werkt uitbreiding naar Eindhoven en dan verder in Nederland. Onduidelijk wat de status nu is. Website down, Facebook-pagina 4 maanden niet bijgewerkt. Bel hem? Z'n nummer staat op burocement.nl. Vast het probleem 'taaie werkelijkheid'.

Reageren


Brigitte Kalkhoven | 19 april 2017 09:30

Goed plan, zeker omdat ik me al tijden afvraag wat dit doet met de drukte van pakket levering nu en in de toekomst. Dit is in ieder geval een centrale gedachte met nóg meer mooie voordelen!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Paul Treanor | 6 maart 2017 12:03

Hiermee wordt het minimumloon ontdoken, ten gunste van grote ondernemingen zoals PostNL, UPS en DHL. De fictieve 71-jarige vrouw in het voorbeeld zou circa 14 uur per dag werken, overdag om pakketen in ontvangst te nemen, en 's-avonds om ze af te geven, dit vermoedelijk zes dagen per week. Daarvoor krijgt ze een abonnement, waarde misschien €40 per maand, en koffiegeld. Louter uitbuiting. Overigens gebeurt dit al informeel, misschien moet de inspectie SZW ernaar kijken.

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel