Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Herinrichting Surinameplein en omgeving.

Door: Geert Jurgen Esmeijer
16 september 2021
De Stem van West | 24 aug. 2017, 08:01

Beste Geert Jurgen,

Dank voor je plan, gedurende de 90 campagne-dagen ben je er in geslaagd om meer dan 100 stemmen te halen. Helaas is het vervolgens niet gelukt om vervolgens te winnen van de andere plannen met 100+ stemmen. Op een of meer van de drie peildata waren er plannen met meer stemmen dan die van jou.

Je plan blijft echter beschikbaar op de site van Stem van West. Daarnaast ben je altijd welkom om in het Algemeen Bestuur over je plannen en ideeen te praten via de reguliere inspraak. Je kan je hiervoor opgeven via deze link.

Met vriendelijke groet,

Alex
de Stem van West

Het Surinameplein en het gebied langs de Lelylaan verdienen een grondige renovatie en optimalisatie.

Het Surinameplein is de entree van de stad en straks 'de brug' tussen de oude stad en Nieuws West als de sprong over de ring definitief is gemaakt. De huidige situatie is mij al jaren een doorn in het oog. Er ligt een prachtige (groene) ruimte welke alles behalve optimaal benut wordt. De openbare ruimte is op dit moment ingedeeld met lose ruimte en teveel onoverzichtelijke (zij-) wegen. Vanuit de Lelylaan zou er een recht verbinding moeten komen naar de Overtoom, met een T-splitsing naar de Hoofdweg ter hoogte van de huidige rotonde. De groenstrook van waar de oude tramkering ligt kan doorgetrokken tot aan de toekomstige splitsing met de Hoofdweg. Deze ruimte is zo groot dat hier zelfs een park-opzet gecreëerd kan worden met zitten en dag-horeca en er zodoende een openbare ruimte ontstaat waar het prettig recreëren is en welke rust uitstraalt. Er zal meer ruimte moeten komen voor fietsen en voetgangers. Het gebied rondom het Surinameplein heeft de ruimte en verdient de allure van een mondaine stad. 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
W. Bij | 7 maart 2017 11:01

Het Surinameplein kan wel een impuls gebruiken, ja.
Maar wie gaat er in dat parkje zitten met de Rembrandt- en Vondelparken op steenworp afstand?
Bouw er een OV-knooppunt voor streekbussen met aansluiting op de trams naar noord, west, oost en zuid
(zie ook https://stemvanwest.amsterdam.nl/plan/37) met daaronder een parkeergarage voor P+R+buurtbewoners en sociale woningen erboven.
Geen bussen meer door de Zeilstraat naar eindpunt Elandsgracht.

Reageren


ReindeR Rustema | 13 maart 2017 08:46

Hoe meer open ruimte, hoe beter. Juist ook als alternatief, aanvulling voor de grote parken in de omgeving. Met een beetje moeite, door de Surinamestraat even smal te maken als de Overtoom verderop, kan het zelfs een groene corridor worden tussen Rembrandt- en Vondelpark met een mooie wandel-, hardloop- en fietsroute. Combineer ook vooral met het andere plan om over te stappen op de tram (parkeergarage onder een verhoogde trambaan). Dan kan je zelfs fijn de stad in lopen via het Vondelpark.

Reageren


caroline vonk | 3 april 2017 05:13

ik wil een Hofpleinachtige fontein! Een echte toegangspoort tot de stad, dat moet het Surinameplein worden. Die ventwegen moeten weg, maak daar brede stoepen. En doe vooral geen horeca, dus ook die kiosk mag van mij van het plein af.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel