Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 49 van de 100.

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

A10 tunnel referendum

Door: Paul Treanor
16 september 2021
De Stem van West | 24 aug. 2017, 07:51

Beste Paul,

Dank voor je plan, helaas is het niet gelukt om in de 90 campagne-dagen boven de 100 stemmen uit te komen. Pas wanneer dat lukt kom je op een van de 3 de peildata in de volgende fase waar gekeken wordt welk 100+ plan de meeste stemmen heeft.

Je plan blijft echter beschikbaar op de site van Stem van West. Daarnaast ben je altijd welkom om in het Algemeen Bestuur over je plannen en ideeen te praten via de reguliere inspraak. Je kan je hiervoor opgeven via deze link.

Met vriendelijke groet,

Alex
de Stem van West

Houd een referendum over ondertunneling van de A10

De ringweg A10 vormt een zware belasting voor de inwoners van Amsterdam-West. De grote uitstoot van stikstofoxiden en fijnstof is schadelijk voor de gezondheid. Mensen die naast snelwegen wonen, leven korter. De snelweg doorsnijdt woonwijken, en trekt verkeer aan, waardoor het onveiliger wordt op straat. De snelweg belemmert ook een gezonde en rechtvaardige herinrichting, van de naoorlogse wijken in Amsterdam-West. Ondertunneling van de A10 is al jaren in gesprek, maar de politici willen geen besluit nemen. Organiseer daarom een stadsdeel-referendum, waarmee inwoners van Amsterdam-West zich kunnen uitspreken, vóór of tegen ondertunneling.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Geert Jurgen Esmeijer | 8 mei 2017 01:37

Ik ben voor, alleen al om een natuurlijke sprong te maken naar Nieuw-West. Ik verwacht alleen dat de Ring over een aantal jaar via de A9 en de A8 (en een stukje A10 noord) zal gaan lopen. Dan zal de huidige ring meer een binnen ring gaan worden. Ik denk dus dat het niet rendabel is. Echter als geld geen probleem zou zijn dan is het zeker de moeite waard.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
ReindeR Rustema | 13 maart 2017 08:31

Een enorme investering, alleen omdat de verbrandingsmotor en door mensen bestuurde auto nu populair is? De populariteit van de verbrandingsmotor, autogebruik en zelf sturen aanpakken is beter want daar is het hele land bij gebaat. Zelfsturende, schone auto's die niet snel mogen rijden, niet in privébezit zijn, dat helpt pas echt.

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel