Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Vernieuwing kruispunt Admiraal de ruijterweg - Van Speijkstraat

Door: Maud Harding
16 september 2021
De Stem van West | 24 aug. 2017, 07:51

Beste Maud,

Dank voor je plan, helaas is het niet gelukt om in de 90 campagne-dagen boven de 100 stemmen uit te komen. Pas wanneer dat lukt kom je op een van de 3 de peildata in de volgende fase waar gekeken wordt welk 100+ plan de meeste stemmen heeft.

Je plan blijft echter beschikbaar op de site van Stem van West. Daarnaast ben je altijd welkom om in het Algemeen Bestuur over je plannen en ideeen te praten via de reguliere inspraak. Je kan je hiervoor opgeven via deze link.

Met vriendelijke groet,

Alex
de Stem van West

Het wijzigen van het kruispunt Adm. de ruijterweg / Van speijkstraat tot een veiliger kruispunt voor fietsers, voetgangers én automobilisten

Het kruispunt Van speijkstraat/adm.de ruiterweg leidt momenteel tot veel opstopping en verwarring voor zowel automobilisten, fietsers en voetgangers, met veel "bijna" ongelukken als gevolg. Met name tijdens de spits is dit kruispunt een gekkenhuis. Auto's die vanuit het centrum komen moeten een U-bocht maken om de Van speijkstraat (met eenrichtingsverkeer) in te komen en moeten 2x over hetzelfde zeebrapad en fietserskruispunt om de van speijkstraat in te komen. Ook fietsers moeten 3 meter tegen het verkeer in fietsen om vanuit de van speijkstraat over te steken naar de Admiraal de ruijterweg richting Haarlemmerweg. Beide situaties leiden nu tot onnodig gevaarlijke verkeerssitaties en slechte doorstroom van het verkeer. Mijn voorstel is om de tram-opstap van de adm. de ruijterweg enkele meters in te korten, het zeebrapad en de paralel lopende fietsersoversteek aan de centrum-zijde van de vanspeijkstraat te leggen en de inrit van de van speijkstraat recht af te laten lopen in plaats van naar rechtsafbuigend.   Door dit te doen hoeven Auto's niet een gevaarlijke S-bocht meer te maken bij inrijden van de van speijkstraat en passeren zij eerst het zeebrapad en fietssoversteek en kunnen ze daarna zonder dat er verkeerspaaltjes of stoepranden in de weg staan, linksaf de van speijkstraat inslaan, wat een veiligere situatie voor voetgangers en fietsers teweegbrengt! 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
ReindeR Rustema | 13 maart 2017 08:26

Hoe het precies moet laten we over aan de verkeerskundigen die observaties van omwonenden en veelgebruikers moeten inventariseren. Maar inderdaad, dit moet beter.

Reageren


letteke van den broek | 13 april 2017 09:11

Ik ben het met je eens dat dit kruispunt stukken beter kan, maar ben ook van mening dat we dit aan mensen moeten overlaten die er kennis van hebben/dit als werk doen. Wellicht is het doortrekken van de fietserstraat vanuit de Jan Eef ook een oplossing in dit probleem. Mijn inziens zou de oversteek vanuit de Admiraal de Ruijterweg over de Jan Everstenstraat heen ook stukken veiliger kunnen als ik denk aan alle schoolgaande jeugd die hier 's ochtends hun leven waagt.

Reageren


Marjoleine Motz | 1 mei 2017 11:17

ben het er mee eens dat dit beter moet kunnen. het is nu redelijk onoverzichtelijk en ook als fietser botst je snel bijna op een voetganger, andere fietser of auto. dus graag herindelen

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
jannes van loon | 31 maart 2017 06:21

Auto's in het centrum nemen veel te veel ruimte in beslag en veroorzaken longproblemen vooral bij kinderen: geef daarom altijd fietsers, voetgangers en trams voorrang, ook hier. Als je als automobilist continue voetgangers/trams/fietsers voor moet laten gaan ruil je vanzelf je auto wel in voor een socialer voertuig. Het is ook veiliger: elke automobilist weet dan dat hij/zij nooit voorrang heeft als er geen stoplichten staan..

Reageren


johan kerstens | 20 april 2017 07:57

Als de tram in 2018 uit de Witte de Withstraat verdwijnt, kan er een knip komen in de Jan Eef (alleen nog auto's stad uit). Dan kan de Van Speijkstraat bij de Adm. de Ruijterweg voor auto's worden afgesloten en wordt het oversteken daar voor iedereen een stuk veiliger.

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel