Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 9 van de 100.

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

parkeren gunnen aan vergunningshouders

Door: Vera de Nijs
16 september 2021
De Stem van West | 24 aug. 2017, 07:50

Beste Vera,

Dank voor je plan, helaas is het niet gelukt om in de 90 campagne-dagen boven de 100 stemmen uit te komen. Pas wanneer dat lukt kom je op een van de 3 de peildata in de volgende fase waar gekeken wordt welk 100+ plan de meeste stemmen heeft.

Je plan blijft echter beschikbaar op de site van Stem van West. Daarnaast ben je altijd welkom om in het Algemeen Bestuur over je plannen en ideeen te praten via de reguliere inspraak. Je kan je hiervoor opgeven via deze link.

Met vriendelijke groet,

Alex
de Stem van West

In Oud-West parkeerplekken in straten maken, die uitsluitend voor vergunningshouders zijn bestemd.

Ik moet steeds langer zoeken naar een plekje voor mijn auto in oud-west. Ik zie anderen ook zoeken. Rondje naar rondje. Steeds meer plekken worden bezet door car2go's, bouwers, wc's en ja ook: auto's met buitenlandse kentekens. De buurt moet terug naar de bewoners. Laat ons niet zoeken. U jaagt ons weg. Mijn voorstel is: maak gebieden waar uitsluitend parkeervergunninghouders (met evt. een gastaanvraag voor bezoek) kunnen parkeren. Daarnaast open de winkelstraten voor parkeervergunninghouders. Beperk de steeds groter worden groep bouwbedrijven die steeds meer ruimte inneemt met containers, wc's en bouwketen. Ook nog eens voor langere tijd. Toeristen die lekker goedkoop Airbnb boeken met een auto op loopafstand, het is niet de beweging die goed is voor de stad, haar buurten en cohesie. 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
W. Bij | 10 maart 2017 07:49

Ik snap u wel, maar eigenlijk is het krom.
a) Het is de openbare weg, dus iedereen heeft evenveel rechten. Ook de Arnhemmer wil een fijn dagje Amsterdam kunnen doen. Die betaalt ook z'n belastingen, net als u en ik.
b) waarom krijgt iemand die minder parkeergeld betaalt meer rechten?
Ik zou dat eerder andersom zien: u betaalt een extra bedragje om voor de deur te mogen staan. Ik stem "voor", om een andere reden.

Reageren


W. Bij | 10 maart 2017 08:16

Dichtbij parkeren is uitstEkend voorstel, maar doe dat dan duurzaam en niet in de openbare ruimte.
Zie voorstel https://stemvanwest.amsterdam.nl/plan/42
Omdat dat de komende 10 jaar niet kan heb ik dus toch VOOR gestemd.
Eigenlijk moeten we naar de lange termijnoplossing kijken en dan moeten we parkeren van auto's, motoren, scooters, fietsen e.d. op straat niet meer toelaten. Ook niet voor je eigen deur, maar onder een achtertuin, op eigen terrein.
Het gemeenschappelijk domein is kostbaar!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
ReindeR Rustema | 13 maart 2017 08:23

Een parkeerplek is een privilege, geen recht. Een absurd privilege omdat een auto 23 van de 24 uur stilstaat. Neemt schaarse ruimte in beslag die we allemaal willen gebruiken! De minderheid met auto (derde) betaalt een habbekrats, ver onder de straatprijs die niet-vergunninghouders betalen! Daarom moet autodelen verder gestimuleerd worden. Als auto's weggejaagd worden dan is een belangrijk doel bereikt, bravo! Auto's zijn slecht voor de sociale cohesie weten onderzoekers al decennia.

Reageren


Peter Strik | 22 maart 2017 10:15

Zoeken naar een parkeerplek is frustrerend. Dat komt omdat het een schaars, onderprijsd goed is; een vergunning is erg goedkoop ten opzichte van de huur van een parkeergarage. Daarnaast zijn auto's erg vervuilend, dus zie ik liever meer ruimte voor voetgangers en fietsers dan voor parkeerplaatsen.

Tenslotte gaat het bij de krapte voor parkeergelegenheid niet alleen om "wildparkeerders"; de schaarste is 's avonds het grootst, wanneer alle bewoners hun stalen ros voor de deur stallen.

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel