Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 25 van de 100.

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

De rust terug in het Kattenlaantje

Door: vera de nijs
16 september 2021
De Stem van West | 24 aug. 2017, 07:50

Beste Vera,

Dank voor je plan, helaas is het niet gelukt om in de 90 campagne-dagen boven de 100 stemmen uit te komen. Pas wanneer dat lukt kom je op een van de 3 de peildata in de volgende fase waar gekeken wordt welk 100+ plan de meeste stemmen heeft.

Je plan blijft echter beschikbaar op de site van Stem van West. Daarnaast ben je altijd welkom om in het Algemeen Bestuur over je plannen en ideeen te praten via de reguliere inspraak. Je kan je hiervoor opgeven via deze link.

Met vriendelijke groet,

Alex
de Stem van West

Maak meer westuitgangen van het Vondelpark geschikt voor fietsers. Weg met die tredes. Hierdoor minder drukte in het Kattenlaantje.

Het Vondelpark kent een aantal uitgangen. Aan de zuidkant is dat voor fietsers en wandelaars prima geregeld: grote, ruime uitgangen die de doorgang veilig bevorderen. Aan de westkant is dat niet zo. De uitgangen zijn klein en smal. Fietsers moeten bij de meeste uitgangen afstappen willen ze naar West. Daarom pakken fietsers massaal het Kattenlaantje en fietsen daarna nog een stukje links op de Overtoom. Het Kattenlaantje is echter officieel een woonerf. Daar worden fietsen gedoogd. Er is geen fietser die dit weet en ook stoppen de fietsers niet voor het voetpad van de Overtoom. Dit veroorzaakt regelmatig irritaties en ongelukken. De simpelste oplossing is meer fietsuitgangen organiseren aan de westkant. Fietsers moeten nu afstappen als ze via de Zocherstraat, Frederikstraat, Vondelkerkstraat, Anslostraat, Saxenburgstraat of Rijtuigenhof naar West (of het Vondelpark) willen. En niet alleen fietsers... hoe zit het met rolstoelhouders en rollaters? Dus hup, stadsdeel, maak 2 extra uitgangen geschikt voor fietsers. Dat heeft het Kattenlaantje wel verdiend. 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
johan kerstens | 20 april 2017 07:46

Helemaal mee eens. Vooral inzetten op uitgangen die aansluiten op een oversteek op de Overtoom. En er bij stadsdeel Zuid op aandringen dat er betere aansluitingen komen door het Vondelpark zelf. Er is nu net een Meerjarenplan Fiets ter inspraak waarin dit probleem ontbreekt, maar niet dat van de veel te drukke en te smalle route via Const. Huygens- en Van Baerlestraat.
Twee vliegen in één klap: betere verbindingen door Vpark ontlasten de overbelaste Vondelbrugroute.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel