Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 7 van de 100.

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Zelfrijdende auto's naar parkeergarage/laadplek buiten de stad

Door: ReindeR Rustema
16 september 2021
De Stem van West | 24 aug. 2017, 07:49

Beste ReindeR,

Dank voor je plan, helaas is het niet gelukt om in de 90 campagne-dagen boven de 100 stemmen uit te komen. Pas wanneer dat lukt kom je op een van de 3 de peildata in de volgende fase waar gekeken wordt welk 100+ plan de meeste stemmen heeft.

Je plan blijft echter beschikbaar op de site van Stem van West. Daarnaast ben je altijd welkom om in het Algemeen Bestuur over je plannen en ideeen te praten via de reguliere inspraak. Je kan je hiervoor opgeven via deze link.

Met vriendelijke groet,

Alex
de Stem van West

Er rijden auto's op straat die in staat zijn om zelf te rijden. Laat ze zelf de stad uitrijden om te parkeren en op te laden.

Veel auto's staan 23 van de 24 uur stil op straat te staan. Maar ze nemen er wel schaarse ruimte in. De elektrische auto's helemaal, die willen graag bij de schaarse laadpalen staan. Ondertussen is een deel van die elektrische auto's technisch al in staat om zelf te rijden! Alleen het mag nog niet... 

Laat Amsterdam West de eerste plek op aarde zijn waar dergelijke auto's zelf hun parkeerplekje om te overnachten en op te laden buiten de ring mogen opzoeken. Hun baasje of onderhuurder van de auto dan 'm ook zelf bestellen via een app.  

Natuurlijk moet het veilig. Alleen over de trambaan, een paar meter achter een tram als baken bijvoorbeeld. Als er teveel op de trambaan rijden mag het GVB ze natuurlijk met software doseren, zodat ze er geen last van hebben. Als dat jarenlang goed gaat dan wekt dat vertrouwen.

Het mag de belastingbetalers natuurlijk niks extra kosten. Maar met een dergelijk project springt het bedrijfsleven er vast wel op om een parkeergarage hiervoor beschikbaar en geschikt te maken, te verhuren aan de auto-eigenaren en zo verder. Ook de extra-mankracht van GVB-technici, ambtenaren, juristen en dergelijke moet gesponsored worden door de industrie. Die hebben er de grootste belangen bij.

De toeristen zorgen wel voor gratis wereldwijde aandacht door foto's te maken van zo'n treintje lege auto's die achter een tram kleeft.  

Laat dit een extra stap zijn naar straten zonder blik in Amsterdam!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel