Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 112 van de 100.

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Scooters van het fietspad! Ze zijn gevaarlijk en ongezond.

Door: Emma Lotte de Groot
16 september 2021
De Stem van West | 24 aug. 2017, 08:02

Beste Emma Lotte,

Dank voor je plan, gedurende de 90 campagne-dagen ben je er in geslaagd om meer dan 100 stemmen te halen. Helaas is het vervolgens niet gelukt om vervolgens te winnen van de andere plannen met 100+ stemmen. Op een of meer van de drie peildata waren er plannen met meer stemmen dan die van jou.

Je plan blijft echter beschikbaar op de site van Stem van West. Daarnaast ben je altijd welkom om in het Algemeen Bestuur over je plannen en ideeen te praten via de reguliere inspraak. Je kan je hiervoor opgeven via deze link.

Met vriendelijke groet,

Alex
de Stem van West

Alle gemotoriseerde voertuigen moeten van het fietspad - zij zijn gevaarlijk en erg ongezond voor fietsers. Fietsplezier voorop!

Een van mijn grootste ergernissen in de stad zijn scooters op het fietspad. Ze rijden (te hard), zijn ongezond en verpesten fietsplezier. Fietsen zou juist gestimuleerd moeten worden door openbaar bestuur, omdat het zowel voor het lichaam als voor het milleu gezond is. Bredere fietspaden, meer groen - dit lijken zulken logische dingen. Helaas komen er in de praktijk steeds meer gemotoriseerde voertuigen in de stad bij. Laten we hiertegen in verzet komen, en de stad weer een leefbare en prettige plek maken - voor jong en oud! Gemotoriseerde voertuigen horen thuis op de weg. Fietspaden zijn voor fietsers!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
ReindeR Rustema | 20 maart 2017 03:21

Ja, maar niet iets waar Amsterdam West over gaat. Dit moet in heel Amsterdam gebeuren. Helaas is ons wijs gemaakt dat ze naar de rijbaan moeten. Dat is niet uit te voeren en niet te handhaven. De gemeente moet ervoor kiezen om de snorfiets in de hele gemeente te verbieden. Ministerie zegt dat dat kan, maar gemeente-ambtenaren vrezen dat het misschien door een rechter wordt verworpen. De oplossing is weer trappers te eisen voor de snorfiets. Teken hier https://eindesnorfietscategorie.petities.nl

Reageren


letteke van den broek | 13 april 2017 09:06

Ik vind eigenlijk dat scooters sowieso uit de stad verbannen moeten worden, zowel van het fietspad, als van de weg! ze maken meer herrie en rijden gevaarlijker dan de meeste auto's. Daarnaast denk ik dat we de jeugd in beweging willen houden.

Reageren


Casper Boom | 13 april 2017 11:46

Groot gelijk. Als vele scooters toch al 50 km/u rijden, kunnen ze beter op de autobaan rijden. Het lijkt mij ook zeker tof om minder scooters en auto's de stad in te laten. Het initiatief op de sarphatistraat van een groot fietspad vind ik tof. Ik vind het mooi als de hele stad er meer zo uit zou kunnen zien.

Reageren


Petra Mulder | 21 april 2017 11:36

Het is levensgevaarlijk. Die oude scooters hoor je tenminste nog aankomen. Die electrische niet. Ze raken je nog net niet als ze langs racen. Van mij mogen ze in de hele stad verboden worden. En dan niet alleen van het fietspad maar helemaal.

Reageren


koen de boer | 28 mei 2017 05:24

Gevaarlijk, ongezond en vervuilend. Eigenlijk heb je niet meer redenen nodig. Maar het is natuurlijk ook asociaal voor medeweggebruikers, het neemt meer publieke ruimte in beslag en het ondersteund een ongezonde levensstijl.

Reageren


Julie B | 29 mei 2017 09:46

Heel graag. Ik word bloednerveus van het getoeter van die dingen en bij elk stoplicht adem je hun uitstoot in. Tegelijkertijd hoop ik ook op bredere fietspaden. De meeste fietspaden in West zijn naar mijn idee te smal - slechts twee fietsers kunnen naast elkaar, waardoor je voortdurend bezig bent te bellen, in te halen en plaats te maken. Op heel veel plekken zou je plek voor 3 kunnen maken (twee naast elkaar fietsers, 1 inhaler), dat zou een hoop stress en ergernis schelen.

Reageren


caroline vonk | 12 juni 2017 04:35

scooters van het fietspad! ze stinken en rijden vaak veel te snel. Hup naar de rijbaan met die scooters, en het fietspad aan de fietsers!
En dan graag in heel Amsterdam, binnen en buiten de ring.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel