Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 162 van de 100.

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Boetes voor straatafval.

Door: Jeannette Koning
16 september 2021
De Stem van West | 24 aug. 2017, 08:02

Beste Jeannette,

Dank voor je plan, gedurende de 90 campagne-dagen ben je er in geslaagd om meer dan 100 stemmen te halen. Helaas is het vervolgens niet gelukt om vervolgens te winnen van de andere plannen met 100+ stemmen. Op een of meer van de drie peildata waren er plannen met meer stemmen dan die van jou.

Je plan blijft echter beschikbaar op de site van Stem van West. Daarnaast ben je altijd welkom om in het Algemeen Bestuur over je plannen en ideeen te praten via de reguliere inspraak. Je kan je hiervoor opgeven via deze link.

Met vriendelijke groet,

Alex
de Stem van West

Inzetten van afvalwachters of handhavers, die controleren en consequent boetes geven aan mensen die afval op straat gooien.

In Amsterdam West is straatafval een serieus probleem.  Om dit op een positieve manier aan te pakken prikken wij als bewoners  regelmatig straatafval in de wijk, met zijn tweeen of met zijn dertigen. Zo ontstaan er in verschilllende buurten prikgroepjes. We doen dit met plezier: je bent lekker buiten, je beweegt, het is gezellig, ontspannend en nuttig. Maar als andere mensen troep op straat blijven gooien, is het ook wel heel frustrerend. We hebben geprobeerd mensen zelf aan te spreken, maar helaas werkt dat niet. Er zijn vaste plaatsen in de wijk, waar dagelijks afval uit auto's op straat gegooid wordt, zoals de parkeerplaatsen bij de sportvelden, of in de buurt van supermarkten en avondwinkel. Daarom geloven we, naast een positieve insteek, in het aanpakken van de overlastveroorzakers. Dus controleren en beboeten.  Deze actie verdient zichzelf dan ook terug: met de opbrengst van de boetes kun je de "afvalwachters" of handhavers financieren of andere zinnige dingen doen voor de buurt. Daarnaast zal het op een gegeven moment een preventieve werking hebben. En hoe mooi zou het zijn dat de boetes afgekocht kunnen worden door een paar uur met ons mee te prikken.... We zien hier mooie samenwerkingsmogelijkheden tussen buurt en stadsdeel om samen het afvalprobleem in West aan te pakken. 
Meer info over onze prikacties: Facebook Terrasje Prikken

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
ReindeR Rustema | 18 mei 2017 10:56

De bekende 'broken windows' theorie is in 2007 door Keizer e.a. van de universiteit in Groningen getest en opnieuw bewezen: als er rommel en vandalisme zichtbaar is, dan levert dat andere vormen van criminaliteit op. http://www.rug.nl/news/2008/11/153_08 Dus de ene normoverschrijding levert weer andere normoverschrijdingen op, want 'wat is de norm?' En dat kan kostbaar zijn. Aan Amsterdam kleeft het 'alles kan'-imago, daarom is het extra belangrijk om te investeren in schone straten.

Reageren


Veronique vanweelden | 3 juli 2017 05:51

Ik heb een container precies voor mn deur en slaapkamer raam en ik word gek van de bende elke dag en stinkt. En ga maar eens boetes uitdelen waar adressen op staan doen ze het nooit meer

Reageren


Han Weling | 20 juli 2017 09:10

Het aanzicht van de wijk wordt o.a. bepaald door het vuil op straat.
Toen jáááren gelden de eerste vuil containers kwamen werden er door de gemeente mensen langs alle deuren gestuurd die in diverse talen (?) uitleg gaven hoe en wat over het gebruik van deze containers. Was toen een goed idee. Nu dat niet meer helpt en de straten vol liggen met grof vuil etenswaren en groepen mensen zich niks aantrekken van regels , dan maar strenge regels .
Mooie klus voor parkeercontroleurs en Boa's

Reageren


Hassan C. | 30 juli 2017 02:14

Ik irriteer mij mateloos aan het feit dat mensen niet in een schone buurt willen wonen. Heb meerdere maken aan de bel getrokken bij het stadsdeel, maar die doet niets. Ze moeten nu eindelijk eens gaan optreden en desnoods de mensen met boetes opvoeden.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
ReindeR Rustema | 9 mei 2017 08:39

Wat ons als allemaal veel minder kost aan opruimen en handhaving is statiegeld. Veel effectiever. Met de opbrengst van boetes kan je de handhaving niet financieren want heterdaadjes zijn arbeidsintensief. Er is nu al handhaving en dat werkt ook niet preventief.

De gemeente moet landelijke lobbyen voor meer statiegeld en kan lokaal een statiegeld-regeling mee-organiseren. Bijvoorbeeld snackbar-drankflesjes/blikjes een stickertje van 10 cent te geven. Terugbrengen en je krijgt 10 cent.

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel