Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 14 van de 100.

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Fietsparkeerplaatsen op de Postjeskade

Door: Ricardo van Ewijk
16 september 2021
De Stem van West | 24 aug. 2017, 07:48

Beste Ricardo,

Dank voor je plan, helaas is het niet gelukt om in de 90 campagne-dagen boven de 100 stemmen uit te komen. Pas wanneer dat lukt kom je op een van de 3 de peildata in de volgende fase waar gekeken wordt welk 100+ plan de meeste stemmen heeft.

Je plan blijft echter beschikbaar op de site van Stem van West. Daarnaast ben je altijd welkom om in het Algemeen Bestuur over je plannen en ideeen te praten via de reguliere inspraak. Je kan je hiervoor opgeven via deze link.

Met vriendelijke groet,

Alex
de Stem van West

Fietsenparkeerplaatsen om meer ruimte te creëren voor fietsen.

Op de Postjeskade staan nog weinig auto's aan de kant van het water. Dat snap ik ook wel, want het is niet fijn om langs het water te parkeren en best gevaarlijk omdat er geen hekwerk is.

Misschien is het een leuk idee om de autoparkeerplaatsen te veranderen in fietsparkeerplaatsen. Dan staan de rekken in de lengte langs het water en kunnen er meer fietsen geparkeerd worden. Nu zijn er hele kleine plekken tussen de autoparkeerplaatsen waar een paar fietsen kunnen staan. Maar voor Amsterdam fietsstad zijn dit wel zielige ruimtes! 

En juist omdat er zo weinig ruimte is wordt het vaak een rommeltje. Fietsen die tegen elkaar aanhangen of om liggen etc. Vandaar dus dit idee! 

Ik ben benieuwd naar jullie meningen !! 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
ReindeR Rustema | 21 juni 2017 07:45

Beter nog, zet zowel een fietsrek als een bankje neer met zicht op het water. Daar is overal in Amsterdam behoefte aan, dus als zich een goede plek aandient...

Opheffen van een parkeerplaats is alleen lastig omdat sinds 2012 elke opgeheven parkeerplaats gecompenseerd moet worden met één in een parkeergarage. Wethouder Wiebes vond in 2012 dat het centrum van Bordeaux en Toulouse zo mooi autovrij zijn dankzij parkeergarages, vandaar die stomme regel (lees Parkeerplan Amsterdam 2012).

Reageren


S Gaster | 3 juli 2017 02:51

Yes en dan meteen een fietsparkeerverbod op de hoek van de Witte de Withstr en de Postjesweg aan de kant van de koffietent. Met handhavers erbij. Zodat we bij feesten en partijen in Edel nog gewoon op de stoep kunnen lopen.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Kees Burger | 20 juli 2017 11:47

Haha! groothoekfoto die de toevallig overdag leegstaande plekken enorm laat lijken.. Moet je voor de gein eens om 20:00 of later thuis komen, dan staat alles vol!
Ik vind dit een goed voorbeeld van misinformatie om je punt te scoren. Meer ruimte voor iedereen? Jazeker! Hoe? Wat dacht je van boven het water?

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel