Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

Dit voorstel is afgerond

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 139 van de 100.

Status

Dit voorstel is uitgevoerd. Lees daar meer over op deze pagina.

Zaandammerplein groener en gezelliger

Door: Viola Heijnen
16 september 2021
De Stem van West | 28 dec. 2018, 15:22

Update 1 oktober 2018
De werkzaamheden in dit kader zijn afgerond. De stadsdeelcommissie ontvangt 1 oktober 2018 een afrondend memo.

Dit voorstel is door het Algemeen Bestuur besproken tijdens de vergadering van dinsdag 6 juni 2017. Het Algemeen Bestuur stond positief tegenover het initiatief van de bewoners en heeft laten onderzoeken wat haalbaar is. De ideeën van de bewoners kosten extra geld en die middelen zijn niet begroot. In 2017 was er alleen budget gereserveerd voor vervanging van een aantal (onveilige) speeltoestellen.
Het plan van de bewoners is meegenomen bij de bespreking van de gebiedsplannen 2018, waarin het stadsdeel een besluit neemt over de aanvraag van extra middelen bij het stadsbestuur. Er is inmiddels €10.000 beschikbaar gesteld vanuit gebiedsbudget. Voor vergroening is verder €15.000 beschikbaar, mits bewoners ook een rol willen nemen in het beheer. De bewoners willen graag doorpraten over speelvoorzieningen. Dat heeft hun grootste prioriteit. Donderdag 22 februari vindt een gesprek plaat met de portefeuillehouder.   

Eerste vervolgstappen voor dit plan zijn terug te lezen in de volgende memo:
https://west.raadsinformatie.nl/document/5486177/1/2017-06-26%20Stem%20van%20West%20Zaandammerplein

De vergadering van 6 juni 2017 is hier terug te kijken:
https://west.raadsinformatie.nl/vergadering/380772/Bestuurscommissie%20West%2006-06-2017

Een groene haag om het hele plein, een groter grasveld, picknicktafels, tafeltennistafel en een waterpunt op het plein.

De speeltoestellen op het Zaandammerplein zullen dit jaar vervangen worden. Graag maken we gebruik van deze transformatie om het hele plein aan te pakken: te vergroenen en de sociale cohesie te bevorderen. We willen het speelgebied vergroten door het omheinen van het gehele plein middels een groenhaag, rekening houdend met een ruim wandelpad buiten de haag. Tevens komen er hekjes voor goede in- en uitgangen. Bovendien willen we graag een groter grasveld, picknicktafels, een tafeltennistafel en een waterpunt midden op het plein. 
  
Namens een groep van 17 buurtbewoners en de speeltuinbeheerder, 
Marleen Brave en Viola Heijnen


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Joris van Oorschot | 29 april 2017 02:17

pleinen verbinden; zowel straten als mensen. Het zijn plekken die (wanneer aantrekkelijk ingericht) mensen bij elkaar brengen en dienen als sociale ontmoetingsplaats. Daarom zou ik graag zien dat dit plein een impuls krijgt om zo een betere sociale omgeving te realiseren

Reageren


Mirjam Van den Berg | 29 april 2017 05:35

Graag een waterfontein net zoals op het haarlemmerplein omdat tijdens hele warme dagen de kinderen bijna geen afkoeling hebben en brengt een hoop pret en gezelligheid voor klein en groot. Voor de allerkleinste is de glijbaan onveilig evenals de loopbrug daar zou zeker een verbetering voor moeten komen. Het voetbalpleintje; het zou veiliger zijn als daar een hek omheen komt omdat de auto's op dit plein nog heel vaak te hard binnen komen rijden! Ik ben voor! Maar wel met een passend veilig plan.

Reageren


Adriaan De Keijzer | 5 mei 2017 04:59

onze dochters spelen hier dagelijks en wij zien graag dat het groener en veiliger wordt.
We zien nu nog regelmatig dat kleine kinderen de straat op rennen.

Reageren


thelma roosblad | 5 mei 2017 10:21

Graag groener, gezelliger en veiliger! De speeltuin op het Barentszplein is wat mij betreft een voorbeeld hiervan. Zachte grond rondom de mooie houten speeltoestellen. Het huidige waterpunt op het Zaandammerplein doet het overigens niet.. Ik ben benieuwd!

Reageren


stephanie peschek | 9 mei 2017 01:40

Het plein zou heel wat "ontsteend" kunnen worden, zorg voor meer groen ook in vorm van bomen op het plein - er is veel te weinig schaduw in de zomer vooral bij de speeltuin voor de kleintjes. De speeltoestellen voor grote en kleinere kinderen meer bij elkaar (klimmnet veel te ver weg). Haag is alleen dan goed als die goed onderhouden, robust en geen afvalvanger wordt. Toen de waterpomp het nog deed was dat een leuk iets maar helaas is die sinds jaren niet meer echt aangezet.

Reageren


Anneke W | 8 december 2017 10:06

Aub minder steen, meer bomen en een waterspeelplek zoals op het Haarlemmerplein (die ook uitgezet kan worden met koud weer). Zou men het Plein niet kunnen doortrekken tot aan de gevel van buurthuis ipv de straat geheel om de speel- en ontmoetingsplek te laten lopen? Het buurthuis en het plein horen qua functie bij mekaar. Het zou fijn zijn, als dat ook fisiek samen zou horen. De wegvallende parkeerplekken kunnen wellicht gecompenseerd worden door naast mekaar te parkeren ipv achter elkaar.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
aafke simonis | 29 april 2017 04:58

er is al een waterpunt, er is een grasveld, er zijn bankjes, neem je tafel mee dan kun je picknicken. zorg liever dat er een glijbaan komt waar kinderen onder de 4 jaar ook vanaf kunnen glijden. schommels met een hek erom heen. veilige schommels voor de allerkleinste. 12 jaar lang is dit een k.t speelplek geweest en wie mag er nu weer aan dit idee verdienen? btw gaas op de loopbrug de kleinste vallen erdoor heen. (neem eens een kijkje in de speeltuin van het Vondelpark)

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel