Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 11 van de 100.

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

De Reiger in de Van Reigersbergenstraat 65 als thuishonk voor ONS EILAND

Door: Flo Gros
16 september 2021
De Stem van West | 24 aug. 2017, 07:45

Beste Flo,

Dank voor je plan, helaas is het niet gelukt om in de 90 campagne-dagen boven de 100 stemmen uit te komen. Pas wanneer dat lukt kom je op een van de 3 de peildata in de volgende fase waar gekeken wordt welk 100+ plan de meeste stemmen heeft.

Je plan blijft echter beschikbaar op de site van Stem van West. Daarnaast ben je altijd welkom om in het Algemeen Bestuur over je plannen en ideeen te praten via de reguliere inspraak. Je kan je hiervoor opgeven via deze link.

Met vriendelijke groet,

Alex
de Stem van West

Bied thuishonk voor bewoners van EILAND tussen Hugo de Grootgracht, Singelgracht, Kattensloot en Kostverlorenvaart!

Geef ons eiland (de sleutel tot) een eigen thuishonk. Ons "eiland" is een heldere entiteit, duidelijk afgescheiden van andere buurten door het water aan vier kanten, de Kostverlorenvaart, de Singelgracht, de Kattensloot en de Hugo de Grootgracht. Maar een heldere identiteit, een wij-gevoel ontbreekt. Wij horen niet bij de Staatsliedenbuurt, of buurten uit voormalig stadsdeel Oud-West zoals de Kinkerbuurt. Nu tooit ons eiland zich zelfs met meerdere buurtnamen, de Hugo de Grootbuurt, de Frederik Hendrikbuurt, plus (onofficieel) een buurt rondom het Frederik Hendrikplantsoen, waar men zich soms in het Wassenaar van de Jordaan waant. Het zou beter zijn als ons "eiland" met passend "eilandgevoel"  - en daarmee als eenheid - te vieren dan steeds tevergeefs te appelleren aan dat ene buurtgevoel dat immers ontbreekt. Een mooie (start-) plek cq thuishonk van waaruit dat te doen is, is De Reiger in de Van Reigersbergenstraat 65, thuishonk van gebiedsmakelaar Tessa Pormes. Maar ook andere plekken kunnen prima daarvoor dienen ( (Nieuwe Anita, Amsta de Werf/de Poort etc). Initiatieven die dóór de "eilandbewoners" vóór de eilandbewoners kunnen worden ondernomen zijn: boodschappen halen voor iemand die slecht ter been is, een wandelingetje maken met iemand die eenzaam is, de hond uitlaten voor een ander, etc. Dat kan dan opgezet en gecoördineerd worden door ons, vanuit dat thuishonk! Ook zouden eilandbewoners er activiteiten moeten kunnen organiseren, zoals HANDWERKBIJEENKOMSTEN, samen breien, haken, kleding naaien en verstellen. Dit werkte ook heel goed met de Handwerkgroep bij de Noodopvang voor Vluchtelingen aan de Marnixstraat. Het is laagdrempelig, gezellig en verbindend. Taallessen zijn natuurlijk ook een goed idee in zo'n eiland-buurthonk. Kortom, geef ons eiland zijn eigen plek van samenkomst. Of gewoon de sleutel daarvan. De rest regelen we zelf wel.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel