Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 16 van de 100.

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Papiercontainers die niet verstoppen

Door: ReindeR Rustema
16 september 2021

De meeste papiercontainers in West verstoppen zodra iemand er een doos inpropt. Het design moet beter.

  • De meeste papiercontainers in Amsterdam (West) verstoppen zodra iemand er een flink stuk karton in propt. Je moet met je been of een stok door de klep om de verstopping een meter lager weg te duwen. De container blijkt dan praktisch leeg en je staat een tijd het papier en karton van anderen naast de container erin te doen.

  • De containers zijn ontworpen in een tijd dat het oud papier voornamelijk bestond uit oude kranten,  tijdschriften en wat verpakkingsmateriaal van levensmiddelen. De kartonnen dozen werden door de supermarkten afgevoerd. 

  • De afgelopen jaren is het internetwinkelen groot geworden en van alles komt in kartonnen dozen. Gewicht, niet volume telt bij de beprijzing van pakketjes. Bij de bevoorrading van winkels wordt juist zowel gewicht als volume zo klein mogelijk gehouden.

  • De gemeente probeert dit probleem op te lossen door via Amsterdam.nl te vragen kartonnen dozen in stukken te scheuren. Daar hebben de meeste mensen geen zin in. Het plat maken van een doos is vaak al teveel moeite.

De papier- en kartoninzameling moet anders, de papiercontainer moet herontworpen worden.

En de gemeente moet de pakketbezorgers/internetwinkels dwingen wat te doen aan dit probleem. Aanpakken bij de bron. Zodat de busjes van bezorgers ook meer kunnen vervoeren. 

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel