Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 21 van de 100.

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Besluit tram 7 terugdraaien

Door: Rudhra Adhin
16 september 2021

Tram 7 verdwijnt uit de Witte de Withstraat, dit besluit is genomen zonder onafhankelijk onderzoek en bewonersstem.

Het GVB en de gemeente hebben veel geld besteed om de haltes op te knappen. Daarnaast wordt heel veel gebruik gemaakt van deze tram.

De argumentatie​ voor het verplaatsen van tram 7 klopt niet. Het GVB heeft er enorm baat bij deze tram te verplaatsen en is daarom partijdig. Toch is op basis van metingen van het GVB besloten dat de tram weg kan.

Daarnaast wonen veel (nieuwe) ouderen in de buurt. Sterker nog, de senioren in de Wending zijn daarheen verhuist met het argument dat een tramhalte voor hun deur stopt.

Zonder gedegen onderzoek wordt nu de tram verplaatst. Je stem is bedoeld om dit uit te stellen en de gemeente ertoe te bewegen onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar alternatieve oplossingen.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Isa Tas | 25 november 2017 04:47

Ik ben zeker voor, want tram 14 zou ook al gaan verdwijnen al krijgen we daar geen enkele voorlichting over. Deze zomer stuurde ik 2 emails naar openbaarvervoer@amsterdam.nl voor een toelichting, maar kreeg geen antwoord. Straks is er geen enkele verbinding meer van A'dam West naar A'dam Oost zonder over te moeten stappen. Of is het de bedoeling dat we allemaal een grote omweg gaan maken om de metro te nemen?

Reageren


S Gaster | 3 juli 2017 02:33

Veel mensen die slecht ter been zijn, hebben geen keuze dan de tram. Het lijkt mij dat we voor hen die tram moeten houden. Dan maar minder ruimte voor autoverkeer. Dat rijdt sowieso te hard - vooral in de avonduren en nacht. Nog meer canta's om mensen naar een tramhalte of een plek in de stad te vervoeren die verder goed met OV te bereiken is, lijkt me onzin.

Reageren


Faisel Rajjab | 6 mei 2019 05:23

Ik heb onlangs een zwaar hartinfarct gehad. Ik had veel aan de tram door mijn straat. Net zoals veel ouderen en minder validen. De tram is weg omdat er teveel ongelukken zouden gebeuren met auto's in de straat. Er zouden drempels worden geplaatst die nu alweer zijn VERDWENEN. Auto's en motoren scheuren alweer door de straat met alle gevolgen van dien... Waarom is er niet meer gecontroleerd door de verkeerspolitie? Waarom is er niet nog een zebrapad aangelegd ter hoogte van het Hotel Not Hotel?

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
ReindeR Rustema | 21 juni 2017 07:50

Ja, het GVB heeft baat bij het verplaatsen van de tram omdat ze gaan over het goed vervoeren van zoveel mogelijk mensen in heel Amsterdam. De norm voor een redelijke afstand naar een halte wordt hier wel gehaald. Elders in de stad worden Amsterdammers weer beter bediend. Het GVB weet dat niet iedereen beter bediend wordt met het nieuwe plan, maar er worden wel (veel) meer Amsterdammers in totaal goed bediend. Je kan eventueel Canta's bepleiten voor dramatische individuele situaties.

Reageren


Ria Dietrich | 4 juli 2017 11:20

Ik (senior) ben tegen het plan omdat de rechtstreekse verbinding naar de Kinkerstraat vervalt en ik ( e.a. senioren) gedwongen wordt in tegengestelde richting met bus 18 naar Mercatorplein te gaan. Over te steken naar de halte van de 7 op de Hoofdweg. Is niet eenvoudig. Wordt te weinig aan oudere mensen gedacht

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel