Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

Dit voorstel is in behandeling

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 198 van de 100.

Status

Dit voorstel wordt uitgevoerd. Lees op deze pagina meer over de voortgang.

Schaakbankjes Amsterdam west

Door: Frank Tetteroo
16 september 2021
De Stem van West | 7 feb. 2019, 12:03

Update 12 sept
Gelukkig konden we indiener Frank Tetteroo weer bereiken, en was het mogelijk een afspraak te maken voor vervolgoverleg. Pfh Ulichki is, als schaakliefhebber en omdat sport in haar portefeuille zit, vanuit het DB de ‘eigenaar’ van het onderwerp geworden. Bedoeling is om de volgende update aan de SDC meer informatie beschikbaar te hebben over hoe en wanneer er wát kan gaan gebeuren.

Verbintenis zonder woorden. Vreugde van het spel zonder grenzen. Uitdagend én educatief. Hoe mooi zou het zijn als West samen kan schaken?

Toen ik vorige maand in Innsbruck, Oostenrijk was zat ik op een zonnige dag in het park. Wat schetste mijn verbazing: jong en oud kwam samen rond een spel schaken. De bankjes plus het schaakbord was 'hufter-prooi' verankerd in de grond, de stukken moesten de mensen zelf meenemen. Het straalde verbroedering uit, samenwerking, ontwikkeling en vooral heel veel lol. Het lost het probleem op van individualisme en een leeg, slechts functioneel straatbeeld. Niet alleen worden de pakjes functioneel gebruikt, vanaf nu komen mensen er weer samen!!

Het meest logisch zou zijn om deze bankjes centraal in het vondelpark aan te brengen, ook plekken als het Rembrandtpark zouden uitstekend geschikt zijn.

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
S Gaster | 3 juli 2017 02:56

Uitstekend plan. Maar doe het niet alleen voor de toeristen in het Vondelpark. Neem het Rembrandtpark, het Mercatorplein en het Bilbaoplein ook mee. Als er niet geschaakt wordt, kan je er ook lekker aan koffiedrinken of picknicken!

Reageren


Wieka Luttmer | 16 juli 2017 11:36

Het is ook goed om zo kinderen een alternatief voor het eeuwige gamen te geven (naast niet-denksporten) en wie weet onbekende kinderen in de buurt te ontmoeten. Ook (migranten) kinderen die de Nederlandse taal niet zo machtig zijn, kunnen meespelen. In het buurthuis kunnen schaaklessen gegeven worden. Schakers moeten wel voorrang hebben boven picknickers (zie S. Gaster, 3 juli 2017), naar voorbeeld van de NS met zijn "priority-bordjes" voor fietsen van reizigers.

Reageren


Annemarie Schenk | 4 augustus 2017 01:03

Misschien op het pleintje bij de sinaasappelraket? Dat is de voetgangers/fietsers ingang van het Rembrandtplein vanaf de posjesweg.

Reageren


Merijn van Woudje | 5 augustus 2017 08:07

Het zou een droom van me zijn die uitkomt, sinds ik New York had bezocht en daar een parkje vol met deze tafels vond, ze waren allemaal in gebruik en het was heel gezellig. Ik zou hier regelmatig spelen
bovendien trekt dit meer mensen aan tot schaken en dat is goed voor ieder mens

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Ilker Delener | 21 augustus 2017 09:57

Er is al zoveel te doen op de aangegeven plekken. Het Rembrandtpark wordt binnenkort volledig gerenoveerd. Doe maar in het Eendrachtspark

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel