Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 12 van de 100.

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Minder parkeerbelasting en bekeuringen

Door: Denizhan Murat Uresin
16 september 2021

Een versnelde proces in afhandelen van parkeervergunningen, prioriteit elektrische autos. Geen €3,00 per uur. Geen €38 boete via scanauto.

Ik ben op het idee gekomen, omdat ik merk dat de Gemeente haar gezicht als beleid niet overeen laat komen. Gemeente Amsterdam probeert 'groen' eruit te zien, maar werkelijkheid is dat onzin.

Minder parkeerbelasting. Want €3,00 per uur voor een 'parkeervakje'. Dat is onzin. Al helemaal nutteloze 'parkeercontrole' voertuigen. €38 bekeuring voor €3,00 per uur. Kom op man, dat is diefstal. De gemeente is bedoeld om haar burgers te helpen en te bemiddelen, niet voor legale diefstal om corrupte zakken te vullen. €1,00 nog wat is nog prima voor een parkeervakje per uur. Niet betaald? Stuur een tientje aan bekeuring en geen €38. Alsof mensen €20 per uur verdienen. Nee amigo's, mensen verdienen tussen de €7 en de €11 per uur. En dat is shit. Niet eens voldoende om jezelf te onderhouden. En dan €3 per uur of meer aan parkeren betalen. Kom op man. Ik vraag me af waarom ik per kwartaal dan wegenbelasting betaal voor mn auto. Voor hetzelfde vierkante meter betaal ik dus dubbel. Lekker bezig. Van mn tank tot aan mn reparatie is alles met btw. We poepen zelfs betaald. Riolerenbelasting.

En dan heb ik het niet eens over GVB. €2,90 voor 1 kaartje. 60 minuten, serieus? Minder auto's en minder verkeer toch. Maak het €1 per kaartje. Ov inchecken tarief geen €0,95 nog wat + per halte €0,05 of €0,20 cent. Doe dat €0,25 + €0,05 per halte. Alsof de Gemeente niet rijk genoeg is. Alsof de Gemeente haar burgers niet wilt helpen, maar naaien. Daar is de Gemeente niet voor bedoeld toch.

En parkeervergunningen, wat een bureaucratische drama. 22 maanden wachttijd voor 170 mensen. Maar dagelijks duizenden parkeerbekeuringen opsturen, no problem. Daar heb je een werkende Gemeente Amsterdam. Handhavers die zich met onzin bezighouden en zichzelf alleen maar bezighouden met of auto's slepen of bekeuren. Daar heeft de Gemeente wel man voor, maar vergunningen verwerken niet.

Elektrische auto's? Nope, krijgen geen prioriteit. Oplaadpunt aanvragen. Mag je zeker 1 of 2 jaar wachten. Goed bezig. Zogenaamd groen. Bedankt Gemeente Amsterdam. Die regenboog van jullie blijkt toch niet zo kleurrijk te schijnen. Doe is een keer iets voor je burgers.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel