Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

Dit voorstel is afgewezen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 312 van de 100.

Status

Lees hieronder waarom dit voorstel is afgewezen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Bolo-mercado

Door: Ben van der Voort
16 september 2021
De Stem van West | 15 jun. 2020, 13:30

Update 15 juni 2020:
Het stadsdeel heeft het besluit genomen om de markt op het Bos en Lommerplein op te heffen. De huidige markt op het Bos en Lommerplein functioneert niet als gewenst. Al jaren loopt de bezettingsgraad van de markt op het plein achteruit. Het stadsdeel wil een nieuwe weekmarkt in Bos en Lommer starten. Hierbij wordt ook onderzocht of de nieuwe markt in plaats van één dag, ook twee of drie dagen kan plaatsvinden. Het stadsdeel is geen eigenaar van het Bos en Lommerplein, waar de huidige markt plaatsvindt. Binnenkort zal de eigenaar van het plein de concrete plannen voor de ontwikkeling van het plein bekendmaken. 

Update 7 februari 2019
Sinds de laatste update september vorig jaar heeft er nog enkele malen bestuurlijk overleg plaatsgevonden. De planvorming is nog steeds in een oriënterende fase en kan nog niet gedeeld worden met bewoners. In maart 2019 vindt er opnieuw bestuurlijk overleg plaats en hopen we concrete plannen te zien. 
Wordt vervolgd.

Update 12 september 2018:
Deze zomer hebben twee portefeuillehouders (EZ en gebied) met de eigenaar een bestuurlijk overleg gehad. In oktober vindt het volgende bestuurlijke overleg plaats, waarin verdere planvorming door de eigenaar wordt gepresenteerd.
Aangegeven is dat de planvorming afgelopen zomer nog niet ver genoeg was om te delen met de omgeving. Wel is aangegeven dat participatie met de omgeving (bewoners en ondernemers, zowel van winkels als markt) belangrijk is, en dient plaats te vinden indien planontwikkeling concreter wordt. Ook wordt met de initiatiefnemers van Bolo Mercado contact opgenomen.

16 januari 2018:
Dit plan is besproken in de vergadering van het Algemeen Bestuur op dinsdag 16 januari 2018. 

Het Bos en Lommerplein geheel of gedeeltelijk overkappen en een food-court ervan maken.
Met horeca en marktfunctie.

Het marktplein is al een tijdje geen succes en verre van gezellig . Ik dacht dat mijn idee diverse winstopties  heeft. Gezelliger lijkt mij met veel horecamogelijkheden. Daarnaast kan de marktfunctie bewaard blijven maar dan op ( kwaliteits ) voedsel gericht.
Ook lijkt het me prima te verhuren aan diverse
wel of niet startende ondernemers . Een verrijking
voor de buurt dus.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Thomas Vink | 22 november 2017 05:02

Alle initiatief is goed voor een verbeterd plein. Wel moet gedacht worden aan het huidige gebruik, het niet verstoten van de gebruikers nu, het breed opzetten van en niet direct afsluiten van mogelijk andere opties en wellicht door middel van pilots uitproberen van verschillende opties!

Reageren


Ron Kuiper | 14 november 2017 07:01

Ik ben voor, want het plein is momenteel geen reclame voor de buurt. Er moet iets gebeuren en dit initiatief is perfect.

Reageren


Parsa Vatankhah | 15 november 2017 06:09

Voor! Bos en Lommerplein is toe aan vernieuwing en verrijking. Gezelligheid in de vorm van een foodhal/court!

Reageren


Zefanja Zopfi | 15 november 2017 06:31

Het plein kan en moet gewoon aantrekkelijker worden. Die leegstand kan echt niet. Een mooi en gezellig en prima functionerend plein is goed als kloppend hart voor de buurt

Reageren


Simone Lensink | 15 november 2017 08:58

Het plein is nu een drama: kil, ongezellig en louter leegstaande panden. Laten we hier een mooie plek van maken. Niet alleen voor mensen uit de buurt maar voor alle Amsterdammers!

Reageren


Menko Noordegraaf | 16 november 2017 08:51

Zeker voor, nu echt een drama. Mooi om juist functie te bedenken als een Mercado, waardoor ook mensen van verder deze kant op komen. Past goed bij beleid van de gemeente om de drukte te verspreiden over de stad. Moet dan wel,goed gebeuren, alleen een kapje gaat niet werken, gevels, plein, overkapping moet echt strak worden ontworpen, met veel diversiteit en kwaliteit aan producten etc.

Reageren


Sarah ten Bruin | 21 november 2017 01:52

Dit plein is ronduit ongezellig, elke goeie onderneming vertrekt. Veel leegstand en snackcultuur. Dit plein heeft potentie, nieuwe ruimtes met een centrale ligplaats en ook nog goed bereikbaar. Een horeca/foodhal o.i.d zou hier perfect zijn. Voor ieder wat wils, de markt kan wel blijven maar dan voor een gedeelte. Ik zou zeggen alles beter dan dit kille, ongezellige, donkere plein! Alleen verlichting zou al iets doen voor dit plekje in de buurt. Groetjes!

Reageren


Wolf Ribbens | 22 november 2017 12:03

Nu is het echt niets. Plein en buurt verdienen een betere invulling.

Reageren


Christine Granneman | 15 november 2017 08:43

Want steeds meer winkels trekken weg van het plein en het is zoals het nu is een onaantrekkelijk plein wat niet mee gaat met de buurt. Zo iets kan het plein net de impuls geven die het nodig heeft

Reageren


Renee Smets | 15 november 2017 09:01

Het plein is een tochthol, sfeerloos en een reden om een blokje om te fietsen. Ik hoop dat er snel verbetering komt !

Reageren


Howard Kramer | 15 november 2017 09:50

Ik ben voor, het plein moet veel levendiger worden.
Ik zelf zou er als stichting een kindercafe willen openen.

Reageren


tobias Bergevoet | 16 november 2017 02:15

Goed initiatief!! Zou een mooie verbetering zijn!

Reageren


Janneke Gielen | 16 november 2017 07:33

Een mooi plein maakt de buurt aantrekkelijk voor iedereen!

Reageren


Hans Mets | 16 november 2017 11:11

Ik sluit me aan bij de vorige voor- stemmers. Ik kom er nu niet graag en denk dat het plein in de huidige staat wat sfeer betreft totaal niet aansluit bij de rest van de buurt. Deze verandering lijkt me daarom zeer welkom en er voor zorgen dat ik er weer vaker kom.

Reageren


Thijs de Boer | 20 november 2017 07:29

Alles is beter dan wat het nu is!

Reageren


Stephan Alspeer | 3 november 2018 09:51

Het plein mag echt een opknapbeurt krijgen. Dus 'voor' maar wel met een aantekening. Het zoveelste hipster-food-court wordt op den duur ook een mono-cultuur. De vraag zou moeten zijn, hoe kan Bolo-Mercado een afspiegeling zijn van de gehele buurt en niet alleen voor de 'nieuwe' bewoners.

Reageren


Tobia Westra | 15 juni 2020 12:18

Leuk idee, maar niet helemaal overkappen, graag open houden

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
G.G Gonnelli | 17 november 2017 03:13

Ik ben tegen want er zijn genoeg horeca gelegenheid in de buurt, nieuwe cafe's of restaurant maken het plein alleen weer bruikbaar voor mensen die veel geld hebben om uit te geven. Niet een plek voor alle bewoners

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel