Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 24 van de 100.

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Parkeren op zondag alleen gratis overdag

Door: Jeroen Verstegen
16 september 2021

Op zondag betaald parkeren invoeren vanaf 19u

Omdat ik regelmatig op zondag weg ben met de auto en het parkeren op die dag de gehele dag gratis is, is het heel moeilijk om bij thuiskomst een parkeerplek te vinden. 
Opvallend is ook dat heel veel geparkeerde auto's dan een blauw nummerbord hebben.
Voor de buurtbewoners zou het beter zijn het parkeren op zondag vanaf 19u weer betaald te maken. Eventuele bezoekers kunnen dan overdag wel hun auto (gratis) kwijt en thuiskomende bewoners hebben dan vanaf 19u ook weer een plekje.

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Els de Wit | 27 november 2017 03:34

Goed idee - ik ben voor. Ik deel de ervaring dat het op zondagavond erg moeilijk is om een parkeerplek te vinden. Dit is een eenvoudig idee: het blijft ruimhartig naar bezoekers overdag en zorgt ervoor dat de parkeerdruk op zondagavond afneemt. Doen dus of op zijn minst uitproberen of het werkt.

Reageren
Parulian Ruijsenberg | 9 januari 2018 03:06

dan moet je het in de andere stadsdelen ook weer gratis maken, dan parkeren de mensen waar ze moeten zijn en niet daar waar het goedkoper is!Josine Stroomberg | 29 november 2017 06:28

Na 18u is t lastig een pp te vinden. Ik vermoed omdat centrumbezoekers de auto parkeren in west

Reageren
Parulian Ruijsenberg | 9 januari 2018 03:07

...dan is de oplossing om de auto's in het Centrum te houden ... nou ...idd: betaald parkeren afschaffen in HEEL AMSTERDAM!Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Rudhra Adhin | 24 november 2017 12:54

Dit is een oplossing waarmee je de bewoners en hun bezoek straft voor iets wat ze niet hebben veroorzaakt. Het huidige parkeerprobleem komt door 1) de gemeente die onbeperkt parkeerontheffingen geeft aan aannemers (tel zelf maar eens!) en 2) blauwe nummerborden. 1 is doodsimpel op te lossen, beste gemeente! en 2 ook: een verbod voor blauwe kentekens vanaf tijd x. Er is dus geen enkele reden om voor dit idee te stemmen.

Reageren


Saskia Oers | 27 november 2017 11:02

Mijn kinderen moeten al heel de week parkeergeld betalen en dan ook nog op zondag vanaf 19.00 uur omdat ze bij hun moeder willen eten 1 dag in de week niet betalen tegen 6 dagen wel betalen wij worden wel erg gestraft zo

Reageren


Steef Masson | 28 november 2017 04:51

ik ben tegen het helemaal betaald parkeren maken vanaf 19:00 uur, maar je zou ook het principe van de bezoekersparkeerplaats kunnen toepassen. alleen als een bewoner het kenteken van bezoekers aanmeldt is het voor hun op zondag (en buiten zondag met korting) mogelijk om te parkeren.

Reageren


Parulian Ruijsenberg | 9 januari 2018 03:04

...zondag is de enige dag dat wij nog visite laten komen, gaan we met dit plan ook dit voor ons verprutsen?!

Reageren


Liesbeth Luik | 10 januari 2018 10:41

wij kunnen onze verjaardagen alleen nog maar vieren op zondag omdat we onze visite niet willen opzadelen met de hoge parkeertarieven. Op andere dagen zitten ze niet meer ontspannen als ze bij ons op bezoek komen. Houd alsjeblieft op, we hebben al genoeg ellende met de idioot hoge parkeertarieven en het feit dat wij als inwonende Amsterdammers naast onze parkeervergunning ook nog op alle andere plekken in de stad zoveel moeten betalen.

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel