Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 17 van de 100.

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Eenrichting verkeer F. v. Almondestraat omdraaien

Door: Jeroen Verstegen
16 september 2021

Het eenrichtingsverkeer van de Filips van Almondestraat omdraaien

De Filips van Almondestraat is de enige straat tussen de Postjesweg en de Jan Evertsenstraat die van af de Admiralengracht moet worden ingereden, sinds de van Kinsbergenstraat voor het verkeer is afgesloten. Dat zorgt ervoor dat de straat vaak als sluiproute wordt gebruikt door verkeer naar de binnenstad. 
In de straat wonen veel gezinnen met jonge kinderen die vaak buiten spelen. De auto's rijden vaak hard door de straat. 
Door het eenrichtingverkeer van de Filips van Almondestraat om te draaien wordt het verkeer een stuk rustiger. Er zijn immers meerdere mogelijkheden om vanaf de Witte de With naar de Admiralengracht te komen en andersom wordt het verkeer gedwongen via de Jan Everstestraat  of de Postjesweg de Witte de Withstraat in te rijden.
Daardoor wordt tevens de Admiralengracht ontzien. Aangezien er geen tram meer rijdt door de Witte de With is er meer ruimte om het verkeer vanaf de Postjesweg door die straat naar de Admiraal de Ruyterweg/Jan Evertsestraat/Centrum te leiden.
Het voordeel is ook dat plaatselijk verkeer dat vanaf de Jan Evertsestraat komt direct de straat in kan rijden en als ze vanaf de Postjesweg komen kunnen ze de Witte de Withstraat nemen.Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
B Bogert | 25 november 2017 01:05

Aangezien er maar 3 straten tussen de Admiralengracht en WdW zijn waar je met de auto doorheen kunt rijden, is het niet meer dan logisch dat ze niet allemaal dezelfde rijrichting hebben, maar dat het om en om is. Door van alledrie dezelfde rijrichting te maken, zal de verkeersdrukte en het rondjes rijden juist toenemen. De tram is idd weg uit de WdW, des te belangrijker is het om alles op alles te zetten om te voorkomen dat het een autosnelweg wordt. Verkeersdrempels is misschien een beter idee?

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel