Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 76 van de 100.

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Meertalige waarschuwing borden bij vuilcontainers met boete info

Door: Carla Broeckx
16 september 2021

camera toezicht containers- boetes verhogen-handhaven huisvuil-waarschuwing borden meertalig-

Huisvuil is een doorn in het oog en een lust voor de ratten en muizen en kakkerlakken.Op social media is dit een hot item, maar de mensen die daar niks lezen zullen niet worden geinformeerd over hoe groot het belang is om huisvuil juist aan te bieden en niet dieren bij te voeren en wat de gevolgen hiervan zijn. 
Idee :
1.Ter plekke informeren van burgers bij de containers via info borden :
Zowel via tekeningen & meertalige info borden ter plaatse van de vuilcontainers helpt mensen te informeren. De info bevat : gevolgen van aantrekken ongedierte , hoe je het huisvuil aanbied, wie je moet bellen als de containers vol zitten en wat de boete is als je het vuil en eten op straat gooit.
2.Camera toezicht containers: Het illegaal lozen afval via busjes en autos die niet hier wonen, kan worden opgespoord.  Het gebruik van camera's werkt preventief voor alle bewoners en aanbieders van huisvuil.
3. Handhaven en boetes: Sancties helpen bij dit hardnekkige probleem, want mensen raken in de portemonnaie zal zeker een stimulans zijn om het beter aan te bieden. 
''Een vuilnis zak buiten de container plaatsen kost u 100 euro'' .

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
B Bogert | 8 april 2018 11:50

Ook ik zie met regelmaat busjes en auto's die aan komen rijden en vervolgens al hun vuil in of naast de containers dumpen! Handhaving is eigenlijk steeds het probleem, want naast mensen die domweg niet beter (kunnen) weten, zijn er ook die moedwillig de regels aan hun laars lappen. Ik betwijfel of cameratoezicht, actieve opsporing en hoge boetes wettelijk gezien toepasbaar zijn (al ben ik hier wel voorstander van). Maar meertalig, actiever en duidelijker informeren is natuurlijk altijd goed!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel