Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

Dit voorstel is afgewezen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 136 van de 100.

Status

Lees hieronder waarom dit voorstel is afgewezen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Parkeerbeleid Spaarndammerbuurt

Door: Siert Ploeg van der
16 september 2021
De Stem van West | 1 okt. 2018, 07:43

In de vergadering van de stadsdeelcommissie op 25 september 2018 is dit plan besproken. De stadsdeelcommissie herkent zich zeker in het beeld van eenzaamheid onder ouderen en het zou zeker kunnen helpen als mensen gemakkelijker bezoek kunnen ontvangen. Er zijn al een hoop initiatieven rondom eenzaamheid. Zo bestaat er bijvoorbeeld een kraskaart voor mensen van 65+ zodat zij bezoekers kunnen ontvangen met 50% korting. Wel wordt erkend dat de communicatie omtrent deze initiatieven beter kan en dat het gebruik van de kraskaart veel makkelijker moet. De stadsdeelcommissie gaat verder in gesprek met Siert om met hem te kijken wat hieraan gedaan kan worden en wat er al gedaan wordt, maar het plan zoals hier gepresenteerd is afgewezen.

Een gelegenheid om oudere bewoners met de auto te bezoeken, geef de bewoners van 70 jaar en ouder een parkeerkaart. Nwe garage Tasmanstraat

De oudere bewoners vereenzamen zo, familie leden komen niet meer vanwege dat betaald parkeren. Maak voor de oudere bewoners een uitzondering en sluit ze niet op. Van daar dat het huiskamer project ook door moet gaan.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
peter flens | 31 juli 2018 02:10

denk ook eens aan de oudere Amsterdammers.

Reageren


Bernadette Stokman | 31 juli 2018 11:44

Omdat het dan minder kostbaar wordt om de ouderen te bezoeken. Het maakt de drempel dan ook lager voor de bezoekers. De ouderen moeten niet vereenzamen zij kijken altijd uit naar de bezoeken. Ook moeten de ouderen zelf kunnen parkeren en hun vrienden kunnen bezoeken, ze zijn niet allemaal goed ter been.

Reageren


Michiel van der Ros | 2 augustus 2018 08:28

Er is voldoende plek in de Pontsteiger.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Rob Brink | 2 augustus 2018 09:19

Eenzaamheid is niet iets wat alleen speelt bij ouderen, dit is van alle (leef)tijden. Het voorstel voor een parkeerkaart voor bezoekers is goed, maar moet niet aan leeftijd gebonden zijn.

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel