Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

Dit voorstel is afgerond

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 108 van de 100.

Status

Dit voorstel is uitgevoerd. Lees daar meer over op deze pagina.

Kunstgras voetbalveld speeltuin de Boom

Door: adi lev
16 september 2021
De Stem van West | 22 jul. 2020, 07:51

Juli 2020
In juni 2020 heeft het dagelijks bestuur van stadsdeel West het definitief ontwerp voor het schoolplein van de Multatulischool vastgesteld. De uitvoering hiervan start in de zomervakantie van 2020. In het nieuwe ontwerp worden onder andere de bestaande speeltoestellen vervangen voor houten speeltoestellen met een valondergrond van speelzand. Het voetbalveld blijft een asfalt voetbalveld, maar deze verandert wel. Zo kan het veld nu wel over de gehele lengte bespeeld worden. De afgelopen tijd zijn verschillende mogelijkheden voor een kunstgras voetbalveld onderzocht. Uit dit onderzoek is gekomen dat de optie voor kunstgras is komen te vervallen. Het toevoegen van een kunstgrasveld zou vanwege de hoge (extra) investeringskosten en de extra beheerskosten ten opzichte van asfalt ervoor zorgen dat andere onderdelen van het plan om het schoolplein te vergroenen niet uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast draagt het vervangen voor kunstgras niet bij aan het verminderen van blessures, ook op kunstgras kunnen kinderen hard vallen.

12 februari 2019
Het plan van mevrouw Lev is besproken tijdens de vergadering van de stadsdeelcommissie van 12 februari 2019. Het belang van vooral een veilige ondergrond op het voetbalveldje is daarbij door indienster onder de aandacht gebracht. Vragen van de stadsdeelcommissie waren er naar nut en noodzaak van kunstgras als wel naar mogelijke alternatieven. Portefeuillehouder Van Berkel heeft met de stadsdeelcommissie afgesproken dat er verschillende mogelijkheden worden bekeken, voorzien van globale kosten en dat die met de stadsdeelcommissie zullen worden gedeeld. 

We willen het betonnen voetbalveld in speeltuin De Boom, naast de Multatulischool laten vervangen door kunstgras

In Bos en Lommer in speeltuin De Boom wordt veel gevoetbald. Vooral door kinderen van de Multatulischool die deze speeltuin ook gebruiken als schoolplein. Het voetbalveld dat er nu ligt is van beton. Als kinderen vallen, vallen ze hard. Daarom willen we dat dit voetbalveld laten vervangen door kunstgras.We hebben geprobeerd geld voor dit plan te krijgen bij SDW en de Multatulischool, maar die hebben beide geen budget. Maar wellicht dat het op deze manier wel lukt. Voor de kinderen is het fijner voetballen en wij denken dat het ook beter waterdoorlatend zal zijn met het oog op het rainproof maken van Amsterdam.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
ruth kanis | 16 januari 2019 07:21

ik ben voor want mijn zoon voetbalt hier dagelijks. kunstgras is minder pijnlijk dan steen.

Reageren


Joris Delahay | 23 januari 2019 10:01

Voetballen op (kunst)gras is prettiger dan op asfalt. En het staat ook nog leuker (het oog wil ook wat).

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Thieme Hennis | 25 juni 2019 07:54

het klinkt een beetje overdreven, ik voetbalde altijd op straat vroeger. Kinderen kunnen best een schaafwondje hebben. Laten we prioriteiten stellen. Rainproof klinkt leuk, maar vooralsnog is kunstgras van materiaal dat ook niet heel milieuvriendelijk is. Ik vraag me verder af: onderhoud kunstgras? microplastics? gladheid bij regen? brandwonden bij glijden?

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel