Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

Dit voorstel is afgerond

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 132 van de 100.

Status

Dit voorstel is uitgevoerd. Lees daar meer over op deze pagina.

Vervanging Ondergrond Denfit Streetworkoutpark Westerpark

Door: Kije Brinkhoff
16 september 2021
De Stem van West | 15 jun. 2020, 13:24

De stadsdeelcommissie heeft het plan van Kije Brinkhoff in de vergadering van 4 juni 2019 besproken. 

Op het plan werd erg enthousiast gereageerd. Met portefeuillehouder Melanie van der Horst is afgesproken om mogelijke alternatieven voor de huidige ondergrond te onderzoeken. Dat onderzoek heeft plaatsgevonden en de ondergrond is inmiddels vervangen. Eind oktober is de rubberen granulietvloer geplaatst, in afstemming met de initiatiefnemers over onder andere de kleur van de ondergrond. De rubberen granulietondergrond is het meest duurzaam in onderhoud en voldoet aan alle geldende normen. Het is een groot succes, er wordt veel gesport op de nieuwe ondergrond!  

Vervanging ondergrond van het Denfit Streetworkoutparkje in het Westerpark, voor een gebruikersvriendelijke en aangenamere training

Wekelijks/dagelijks train ik samen met een hoop andere fanatieke buitensporters in het Denfit outdoor trainingspark in het Westerpark. Het is een geweldige plek en er staat mooie apparatuur. Echter wordt er naar mijn mening minimaal gebruik gemaakt van de ruimte die er in het trainingsparkje is, dit vanwege de oncomfortabele ondergrond.
De houtsnippers, die als ondergrond fungeren, komen vaak ter sprake met mensen die ook aan het trainen zijn. Het geeft een onprettig gevoel bij bijvoorbeeld grondoefeningen. Daarnaast hoor ik mensen klagen over de stof die opwaait bij droge zomerse dagen en is het juist modderig bij regenachtige dagen. 
 
  • Graag zou ik het idee willen opperen om in plaats van de houtsnippers een andere grondlaag te plaatsen. Bijvoorbeeld kunstgras of rubbertegels of eventueel een nog duurzamere oplossing dat binnen de mogelijkheden past.
 
Als ik kijk naar hoe intensief het parkje gebruikt wordt door buitensporters, kan dit naar mijn mening een hele mooie investering voor de buurt zijn.

Wanneer de ondergrond vervangen kan worden door een zachtere en gebruikersvriendelijke onderlaag kan het één van de beste trainingsparkjes van Amsterdam worden!
 Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Con Struijs | 5 mei 2019 01:20

Alleen al voor de veiligheid bij vallen e.d. zou een andere ondergrond gewenst zijn. En juist veiligheid moet bij sporten centraal staan.

Reageren


Maarten de Jong | 8 mei 2019 02:38

Ik ben voor, want het is een duurzame oplossing (onderhoud van de huidige ondergrond is duur) en het verhoogt de veiligheid voor sporters. Daarnaast kan de grond dan ook worden gebruikt voor oefeningen, dat is nu niet het geval.

Reageren


Roca Ter Haar | 28 mei 2019 12:57

veiligheid moet bij sporten centraal staan.

Reageren


Djoea Van Zanten | 13 juni 2019 03:48

Ik ben voor want de veiligheid tijdens sporten is belangrijk. De huidige ondergrond is erg blessure gevoelig, zeker wanneer het druk is geweest en de ondergrond los ligt.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Jan Mooren | 17 juli 2019 02:05

Het is een erg natuurlijke plek en het zou een verspilling zijn van belastinggelden om het nu al weer aan te passen. Momenteel een prima plek om te trainen.

Reageren


Joke Hoed | 14 oktober 2019 04:11

Kunstgras is niet milieuvriendelijk, zeker niet als er rubbergranulaatkorrels op gestrooid worden. Ik ben het eens met een fijnere ondergrond maar wel van natuurlijk materiaal.

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel