Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 7 van de 100.

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Halte opheffen en fietspaden in Kostverlorenstraat

Door: ReindeR Rustema
16 september 2021

De inrichting van de Van Hallstraat moet in de Kostverlorenstraat doorgetrokken worden tot aan de Frederik Hendrikstraat.

Racebaan nu

De Kostverlorenstraat is nu een rommelige en onaantrekkelijke straat die onveilig voelt voor fietsers en voetgangers. Op dit stukje halen gehaaste automobilisten even vol gas bus 21 in nadat ze er de hele Van Hallstraat achter moesten rijden en wachten. Is klaarblijkelijk een marteling voor ze... Maar het is namelijk precies de bedoeling van het geniale verkeersvertragende ontwerp in die straat: bus 21 kan je daar niet inhalen. Applaus voor de ontwerper, het werkt! 

Maar de vroegere problematiek van de Van Hallstraat als racebaan bestaat dus nog in de Kostverlorenstraat. Alleen maar omdat er nog een (overbodige) bushalte is. 

Bushalte opheffen


Ondertussen worden er diep in Nieuw-West bushaltes opgeheven waardoor je daar de maximale afstand tussen bushaltes moet lopen. Beter deze bushalte opheffen als bezuiniging! Het maakt bus 21 ook nog iets sneller en comfortabeler op een druk bezet stuk waar veel passagiers in de bus staan. Nu zwenkt de bus plots opzij om toch nog 1 meter van de stoeprand af uit te komen (gedoe met kinderwagens en rollators tillen). In de andere richting zwenkt de bus ook nog eens IN een scherpe bocht. Stop daarmee!

Verplaats bushalte OBA


Deze bushalte bedient voornamelijk scholieren die in tegenstelling tot ouderen in Nieuw-West best wel een stukje verder kunnen lopen. Verplaats dan ook gelijk de bushalte voor de bibliotheek in de Van Hallstraat, niet alleen voor die scholieren. Ook omdat het voor fietsers en voetgangers krap en gevaarlijk is door die bushalte. In combinatie met een oversteek in een bocht (hoe verzin je het?). Verplaats die halte naar het rechte stuk voor de brug, ten koste van die 3 parkeerplaatsen daar. De Westerparkschool kan dan ook een eigen oversteek krijgen.

Kijk maar via Streetview.

Vraag GVB/Vervoerregio


Dus stadsdeel, aan tafel met het GVB hierover! Het aan tafel gaan met het GVB of de Vervoersregio is mijn voorstel. Het realiseren ligt grotendeels buiten de macht van stadsdeel West begrijp ik, maar laat dat niet de reden zijn om dit plan af te serveren. 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Ronald Hankel | 6 oktober 2019 07:00

Er wordt inderdaad hard gereden op dit stuk dus ben voor om dit anders in te richten.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel