Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 7 van de 100.

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Waterwerkenwest

Door: Paul Slichter
16 september 2021

Mijn idee om de westelijk gelegen grachten een boost te geven.

 Een oplossing voor doodlopende stukken water in West.Het uitgraven van enkele straten.Doorttrekken van de rijpgracht naar Admiralengracht,Westelijk Marktkanaal aansluiten op Haarlemmervaart,deze weer bevaarbaar maken voor kleine scheepvaart en voor in de toekomst, de Haarlemmervaart verbinden met Neptuneshaven,Mercuriushaven en het IJ.Dit zou kunnen door een gracht door het volkstuinencomplex te laten slingeren,de Contactweg uit te graven. Een gedeelte toeristen trekken met leuke aanverwante bedrijvigheid,wat ook zou bijdragen aan de overvloed aan toeristen in de binnenstad.We zouden de concurrentiestrijd met zusterstad Venetie een boost kunnen geven. In de buurten rond hangende jongeren of ouderen  kunnen helpen aan werk.Werk aan de waterkant ontstresst en flexibliseert.Door enkele straten vaarbaar te maken haal je het water naar de mensen.
Het lijkt me een goed plan om groeiende uitzichtloosheid het hoofd te bieden,natuurlijk moeten omwonenden het wel zien zitten.
De buurtgenoten die werkzaamheden tegemoet zien gaan er op lange duur op vooruit vanwege een dynamischer infrastructuur.Het is bedoeld als toevoeging,verbetering en opleuking van het bestaande.
Technieken zijn verbeterd dus er is weer meer mogelijk als vroeger.We zouden het kunnen combineren met andere plannen zoals al die plannen die betrekking hebben op groenvoorzieningen e.d.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Paul Slichter | 5 februari 2020 02:30

deze actie kan een trend worden,grachten verstraten en straten vergrachten

Reageren


Dennis Brone | 23 februari 2020 03:54

Een doorloop van de Rijpgracht naar de Admiralengracht zou heel erg mooi zijn. Vanzelfsprekend ook het Westelijk Marktkanaal aansluiten op Haarlemmervaart zou geweldig zijn, dan komt er weer leven in die zone. Nu is het een 'dood' kanaal. Zonde! Dit brengt deze buurten veel meer tot leven en zorgt voor een frisse nieuwe wind.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan




refresh

Cancel