Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van West

Dit voorstel wordt besproken

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 119 van de 100.

Status

Dit voorstel wordt besproken in de volgende stadsdeelcommissie vergadering!

iconische buitensportplaatsen

Door: Manos Alexandrou
16 september 2021

gebruik van verloren ruimte onder bruggen en snelwegen om unieke kunst- / sportplekken te creëren voor de lokale bevolking en daarbuiten

Veel steden over de hele wereld claimen de verloren buitenruimte voor sport en kunst. Van de basketbal in Pigalle Parijs tot de Waterfront-schors in Brisbane, Australië, grote steden investeren in sport- / kunstruimtes die duizenden likes krijgen op sociale media en een enorme bekendheid krijgen. Kunstenaars toveren rauwe en lege ruimtes om tot levende trainingsplekken voor jong en oud.
Tijdens deze covid-periode misten we allemaal de training in de sportschool en realiseerden we ons dat de open sportscholen in de stad oké zijn, maar wat gebeurt er als het de hele tijd regent en je ze niet kunt gebruiken?
In Amsterdam West hebben we veel ruimte onder de A10 en het spoor waar we overdekte sportscholen konden creëren waar het hele jaar door getraind kan worden. Tegelijkertijd is dit een kans om het te combineren met artistiek design en visueel aantrekkelijke ruimtes te creëren die niet alleen de amateursporters maar ook de mensen uit de rest van de stad zullen aantrekken om deze nieuwe kunst- / sportruimtes te bewonderen. Dit kan bewustwording en inkomsten genereren voor de lokale gemeenschap. Bos en lommer en de kolenkit bieden deze mogelijkheid om iets unieks te creëren en te bewijzen dat creativiteit niet alleen te vinden is in musea voor moderne kunst, maar ook onder een bescheiden kruising.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Diewertje Molier | 19 mei 2021 04:18

Gezondheid en buitenlucht zijn enorm belangrijk, sommige mensen kunnen een lidmaatschap niet betalen. Het is ook een ontmoetingsplek en moedigt mensen aan te gaan bewegen!

Reageren
Anne Van schaik | 1 augustus 2021 05:14

Klopt zeker alleen is de lucht daar zwaar vervuild…Wilco Bos | 19 mei 2021 06:01

Helemaal mee eens. Sporten is belangrijk, en buiten sporten nog beter! Daarnaast wordt de ruimte onder de A10 en het spoor niet of nauwelijks gebruikt: zonde.
Als het dan ook nog een eye catcher locatie wordt, zet je Amsterdam West pas echt op de kaart!

Reageren


Nina Branderhorst | 5 augustus 2021 09:01

Hier zou ik zeker gebruik van maken! Tijdens het afgelopen jaar heb ik veel buiten gesport en dat beviel me goed. Als er meer plekken zijn om dit te doen in West zou ik niet meer altijd naar het park hoeven maar kunnen loze ruimtes onder viaducten goed dienst doen.

Reageren


gonny van oudenallen | 5 augustus 2021 10:35

Omdat er zulke goede kunstenaars zijn die graag wat willen laten zien en kunst en sport de mens gezonder maakt!
ps wellicht kan het stadsdeel met een subsidie via afk en in overleg met het Stadscuratorium die over 'buitenkunst' gaat en Gemeente Amsterdam afdeling Kunst; daarna overleggen; die hebben net in Oost ook een project bij de Tsaar Peterstraat/viaduct in samenwerking gedaan.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Don Leo | 1 augustus 2021 04:23

Onder de A10 ter hoogte van de Wilthzanglaan staat al een kunstwerk dat onlangs is uitgeroepen tot 1 van 100 meest toonaangevende kunstwerken.
Het zou het stadsdeel Bos en lommer (West) sieren als zijn dit werk zouden onderhouden in plaats van het te laten verslonzen.

Daarnaast heeft de GGD aangetoond hoeveelheid fijnstof op deze locatie een van de hoogste concentraties in Amsterdam bevat. Niet wenselijk om jonge kinderlongetjes of amateursporters aan blood te stellen.

Reageren
Manos Alexandrou | 2 augustus 2021 09:42

Dank u voor uw gedachten. Je argumenten zijn discutabel. De A10 is echter niet de enige ruimte waar dit kan gebeuren. Er is veel ongebruikte ruimte onder het spoor ook en dat staat al in mijn suggestie.Login om verder te gaan
refresh

Cancel